Halálos munkahelyi baleset történt Letenyén - frissítve!

facebook megosztás

Halálos munkahelyi baleset történt ma Letenyén. Az áldozat egy 62 éves helyi férfi, aki a határ menti városhoz tartozó öreghegyi ültetvényen permetezett. A hozzánk eljutott hírek alapján a permetezőtraktor szára ért hozzá a villamos vezetékhez és ez okozta a végzetes áramütést.

Egy Hagie típusú permetezővel dolgozott a férfi, aki miután érezte, hogy a gép elakadt, kiszállt, hogy megnézze mi történt, ekkor érhette az áramütés. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de így sem sikerült megmenteni az áldozat életét. A területen órákon át zajlott a vizsgálat mind az áramszolgáltató, mind a rendőrség és a katasztrófavédelem szakembereinek részéről. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlanság vétségében indított nyomozást.

– Szerdán reggel érkezett a bejelentés a rendőrségre arról, hogy Letenyén az Öreghegyen egy permetezőtraktor szára hozzáért egy magas feszültségű kábelhez. A gépet kezelő, 62 éves helyi férfi pedig az áramütés miatt az életét vesztette. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt büntetőeljárást indított az ügyben – mondta el Sznopek Veronika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

foto

foto

Permeztőgép

M-B.GY. 

Fotók: Novák Viktor

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.