Hatalmas az érdeklődés a balatonmáriai tábor iránt

facebook megosztás

Nem csak helyben, de a magyar tenger partján is nyaralhatnak a nagykanizsai diákok. A Balatonmáriai Gyermek- és Ifjúsági Táborban hétfőn indult az első turnus. A fiatalokra a strandolás mellett sétahajózás, kirándulás és különböző sportjátékok is várnak.

A tábor több évtizede működik már, sok generáció fordult meg a kis faházikókban. Az érdeklődés idén is jelentős, a mostani turnusra több mint 80-an jelentkeztek. A tábor vezetősége igyekszik számos programmal készülni, de szabadfoglalkozást is biztosítanak a fiataloknak, ezzel is az önállóságra nevelve őket.

- Ötödiktől hetedikig vagyunk, fiúk lányok vegyesen. A programjainkról annyit, hogy tegnap érkeztünk, elhelyezkedtünk, és gyorsan leszaladtunk fürdeni, mert jöttek a sötét felhők, illetve elkezdett fújni a szél. A mai nap sportversenyekkel kezdünk, tollas, csocsó, illetve sakk. A többi napokon még a röplabda, ugrókötél, asztalitenisz - mondta el Kishonti Marianna táborvezető. 

Stábunk ottjártakor éppen a Hevesi-iskola felső tagozatos gyermekei vették birtokba a tábort. A megkérdezett fiatalok szerint ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a nyári szünet alatt is fejlődjenek egyes sportokban, vagy hogy ápolják az egymás közti barátságokat.

- Én azért jöttem, hogy nagyon jól érezzem magam és a többiekkel legyek, másokat jobban megismerjek – árulta el Kálmán Dominik! 

- Én is a Hevesi Sándor Általános Iskolából jöttem, és azért jöttem ebbe a táborba, mert tavaly nem volt lehetőségem, mert éppen nyaraltunk a családommal, és igazából szeretnék új barátokat szerezni, programokon részt venni, fejlődni sok mindenben. Sokat kosárlabdázunk, röplabdázunk, csocsózunk - fogalmazott Kovács Luca. 

A táborozókra a héten még vár egy badacsonyi sétahajós kirándulás, valamint egy egész napos fürdőzés a fonyódi strandon.

SZ.F.

(Képek: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.