Vlaszák Géza: Ez szakmailag messze a leggyengébb Eb

facebook megosztás

Ez szakmailag messze a leggyengébb Eb – fogalmazott stúdiónkban idősesebb Vlaszák Géza. Az egykori kanizsai kapus ugyanakkor dicsérte a hálóőröket, szerinte többen is kiváló teljesítményt nyújtottak eddig a kontinenstornán. A Géza bácsival készült, mintegy 20 perces beszélgetést sportmagazinunk mai adásában láthatják.

Az olaszok kapusát, Donnarummát, valamint a németek világbajnokát, Neuert, de a franciák és a portugálok hálóőrét is csapatuk legjobbjaiként említette Géza bácsi. A mérkőzések színvonalával ugyanakkor korántsem elégedett a kanizsai fociban több mint 60 éve tevékenykedő szakember.

– Ez a modern kapusképzés rendkívül jól kihozta a kapusok teljesítményét. Ez viszont nálam átmegy negatívumba, ami a csapatjátékot illeti, mert az nem meggyőző. Én nagyon sok Eb-t láttam, mert látnom kellett sokat, ez messze a leggyengébb szakmailag. S ezt nem csak én mondom, hanem más, nevesebb szakírók is. Olvastam is közülük néhányat. Abszolút egyetértek velük. De ez mától meg fog fordulni – mondta el Vlaszák Géza. 

foci

A legjobb nyolc között tehát már látványos játékot vár a kanizsai foci történelmével is foglalkozó egykori játékos. Vlaszák Géza szerint a csoportmeccseken látott gyenge produktum egyértelműen a játékosok túlterheltségére vezethető vissza.

– Egyértelmű, régóta így van, hogy akik a topbajnokságokban egy szezont végigjátszanak, nekik kevés a regeneráció addig, amíg a válogatotthoz kerülnek. S ez nagyon sérülésveszélyes. Nem egy játékos sérült meg most is, megsérült a mi játékosunk is, csak nem beszéltek róla, Szoboszlai Dominik is sérült volt. Az meg nekünk még nagyobb hátrány volt, hogy Nego egy percet nem tudott játszani. Ezt meg a szakma védelmére lehet mondani – fogalmazott Vlaszák Géza. 

Géza bácsi a mai meccsek kapcsán német és francia továbbjutást várt. A teljes beszélgetést a Kanizsa TV műsorában ma 18:30-tól láthatják, valamint az adás elérhető a YouTube-on is, Szertár című csatornánkon.

M-B.GY.

(Kép. Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.