„Kanizsán ez az egyetlen hely, ahol kikapcsolódhatunk…”- Minden korosztálynál népszerű a Csó-tó

facebook megosztás

Fiatalok, kisgyerekes családok és nyugdíjasok számára is kedvelt helyszín a Csónakázó-tó. Vannak, akik piknikezni és kutyát sétáltatni, míg mások a játszótérre érkeznek az unokákkal, de akad olyan is, aki szerint még számos fejlesztésre lenne szükség a tó környékén.

A szeles idő ellenére rengetegen töltötték szabadidejüket a Csónakázó-tónál kedden délután. Voltak, aki edzeni, míg mások fagyizni és sétálni érkeztek. Mint azt megtudtuk, a többség rendszeresen kilátogat, mondván, Kanizsán ez az egyetlen hely, ahol kikapcsolódhatnak. Ennek kapcsán Havasi István stábunknak arról beszélt, nincsenek igazán kihasználva a tó környékének adottságai, azonban kutyájával ő is gyakran kilátogat.

– A gyermekek járnak ide játszani. Egyébként rendkívül el van hanyagolva szerintem. Ha ez Ausztriában lenne, akkor ebből egy paradicsom lenne – fogalmazott Havasi István. 

csótó

Mások szerint a Csónakázó-tó így is jó lehetőség a délutáni kikapcsolódáshoz. Bacsi Zoé azt tapasztalja, sportolni is sokan kimennek.

– A barátnőinkkel szoktunk jönni, csak most ketten értünk rá. Ha így jobb az idő meg ráérünk mind, akkor beszélgetni szoktunk meg enni. Amúgy nem sűrűn szoktunk kijönni, de ilyenkor jó, nyugis – árulta el Bacsi Zoé. 

Virág Dominik úgy látja, a kisgyerekes családok számára jó választás a Csó-tó. Úgy fogalmazott: csak ajánlani tudom nekik, hogy néha nézzenek ki.

– Havonta egyszer-kétszer ki szoktam jönni kicsit sétálgatni, a természetben körbenézni, ennyit szoktam, esetleg a büfében fogyasztani valamit. A párommal szoktam általában kijönni egy kicsit a mindennapokból kikapcsolódni – mondta Virág Dominik. 

Az idősebb korosztályból a többség a délutáni sétához választja a tópartot, de vannak, akik az unokáikkal szerveznek közös programot.

– A gyerekeknek nagyon jó ez a játszótér, én is azért vagyok most itt az unokáimmal – tudtuk meg Dénes Sándornétól. 

Sokan pusztán a nyugalom miatt választják a Csónakázó-tó környékét, de olyanokkal is találkoztunk, akik inkább az aktívabb pihenést, például a kerékpározást és a szabadtéri edzést preferálják. A témában készült beszélgetésekből bővebb összeállítást láthatnak Megkérdeztük című műsorunk szombati adásában.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.