„Inkább nyaralok” – Kanizsai fiatalokat kérdeztünk a fesztiválokról

facebook megosztás

Elkezdődött a fesztiválszezon, így a nyári hónapokban rengeteg lehetőség közül választhatnak a szórakozni vágyók. Magyarországon az év első nagyobb rendezvényét, a Balaton Soundot, ezen a héten tartják, azonban a kanizsai fiatalok körében ez a kikapcsolódási forma kevésbé népszerű.

Ezekben a napokban már javában zajlik az ország egyik legnagyobb fesztiválja, a Balaton Sound Zamárdiban, ahol számos sztárfellépő, például a Lost Frequencies és Marshmello dalaira is bulizhatnak résztvevők. Stábunk a helyi fiatalokat kérdezte, milyen gyakran választják ezt a kikapcsolódási lehetőséget. Csernela Alexandra barátai a Balaton Sound mellett a Sziget Fesztiválra is kilátogatnak, ő azonban máshogy gondolkodik.

– Mi nem fogunk menni fesztiválozni egyáltalán, mert tulajdonképpen a családdal együtt, ahol vagyunk, ott szórakozásra is van lehetőség meg dolgozunk együtt. A családi légkört jobban szeretem, mint magát a fesztiválos légkört – árulta el Csernela Alexandra.

Az előző években lényegesen többet emelkedtek a belépők árai, mint 2024-ben, de sok fiatal így is drágának találja azokat. Kanizsai Csongor a Strandfesztiválra megy a barátaival, azonban hangsúlyozta, a programokkal nincs megelégedve.

fesztivál

– A Strandesztiválra megyek idén először. Eddig a barátaim mentek minden évben heten. Nagyon drága amúgy, főleg a szállás. Majdnem félmillió pár éjszakára. Nem vagyunk nagyon megelégedve vele, mert nem lettek olyan jó fellépők, mint az eddigi években. Eddig volt egy csomó nagy név, mint például Timmy Trumpet meg ilyenek, most meg csak magyar nevek vannak, amivel nincsen gond, de azért amilyen drága volt a belépő, többet várnánk érte - tudtuk meg Kanizsai Csongortól. 

Baksa Nikol minden évben részt vett egy-egy fesztiválon, idén azonban más programot keresett a barátaival.

– Nézegettük, de nem olyan volt a felhozatal a Sziget Fesztiválon sem, ami miatt elmentünk volna. Külföldet választottuk helyette, tehát külföldi nyaralás lesz – mondta el Baksa Nikol. 

A Világgazdaság beszámolója alapján a bérletárak idén átlagosan 13,5 százalékkal emelkedtek a hazai fesztiválokon, azonban a kanizsai fiatalok válaszaiból kiderült: ez éppen elég ahhoz, hogy sokan inkább más szórakozási lehetőséget keressenek.

T.CS.

(Kép: Rockstar Photographers - hellobalaton.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.