Európa-bajnokságon remekeltek a SZKES táncosai

facebook megosztás

Európa-bajnokságon szerepelt a SZKES Dance. A balatonfüredi megmérettetésen csaknem hetven kanizsai táncos vett részt, összesen tizenegy produkcióval. Minden koreográfia dobogós helyezést ért el, öt versenyszámmal pedig az első helyet szerezték meg a dél-zalaiak.

A kvalifikáció Kaposváron kezdődött, majd az országos bajnokságon is bizonyítottak a táncosok, ahol végül kivívták a jogot, hogy a Magyar Látványtánc Szövetség által megrendezett kontinensbajnokságon is megméressék magukat. Szécsényiné Kápolnás Edina, a csoport vezetője elégedetten értékelte a fellépők hétvégi teljesítményét, hiszen valamennyi koreográfiájukkal dobogós helyen végeztek.

szkess

– Egész évben erre készülünk és próbálunk, de mindig vannak különböző ciklusok az edzések során, amikor technikai képzést tartunk vagy éppen a gálára készülünk vagy csinálunk egy új koreográfiát, egy finálét. Amikor már közeledik a verseny, akkor csak erre koncentrálunk – mondta el Szécsényiné Kápolnás Edina.

Az Európa-bajnokságon csaknem hetvenen indultak a kanizsaiaktól, köztük Farkas Fanni, aki csapatával az Egy nyári táborban című koreográfiával a harmadik helyen végzett.

– Kemény ellenfeleink voltak, nagyon erős volt a mezőny, így az Európa-bajnokságon a harmadik helynek is nagyon örültünk – árulta el Farkas Fanni, a SZKES Tánccsoport táncosa. 

szkess

Varga Dorka Zoé tavaly kezdett táncolni. Mint mondta, társaival együtt nagyon izgult a verseny előtt, hiszen a cél a dobogó volt. Végül a vártál is jobb eredmény született.

– Arany minősítést szereztünk a Hangyák egy napjával és a zsűritől elnyertük a különdíjat is – tudtuk meg Varga Dorka Zoé táncostól. 

A kontinenstorna után a táncosok számára is elkezdődött a nyári szünet. A jövő évi versenyekre az augusztusi edzőtárborban kezdik el a felkészülést.

T.CS.

(Képek: SZKES Dance)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.