Zöld-fehér siker Kanizsán - frissítve!

facebook megosztás

A Kanizsa Arénában zárta felkészülését a 2024/25-ös idényre az FTC férfi kézilabdacsapata. A pénteki találkozón Pásztor István olimpikonokkal felálló együttese 35-32 arányban győzött a szlovén kupagyőztes RK Trimo Trebnje ellen.

A hétköznap délutáni időpont ellenére is mintegy 800-an váltottak jegyet a mérkőzésre, ahol a magyar bajnoki negyedik helyezett szinte teljes kerettel állt ki. A ferencvárosiak az első negyedóra végére négygólos előnyt építettek ki, amelyet a szünetig tartottak is, így 18-14-el fordultak a csapatok. A második játékrész elején néhány percig zárkózni tudott a Trebnje, azonban a negyvenedik minutumban már 25-19 volt az állás. A véghajrára a szlovén bajnokság legutóbbi ezüstérmese visszajött mínusz kettőre, a Ferencváros azonban nem engedte ki a győzelmet a kezéből, és végül háromgólos különbséggel megnyerte az összecsapást.

- Sok jó jel volt, sok pozitív tapasztalattal. A védekezés az egészen kiváló volt, azt csináltuk, amit megbeszéltünk, ez egy nagyon jó csapat volt. Végre a kapusteljesítménnyel és a védekezéssel együtt volt nagyon jó. A gyorsaságban és lerohanásban most nem voltunk annyira jók elől, mint az előző meccseken, de talán azért is, mert más volt a fókusz. Meg vagyok elégedve egyébként – mondta el Pásztor István, az FTC-Green Collect vezetőedzője. 

A pályaválasztó csapat legeredményesebb játékosai Győri Mátyás és Tóth Ádám voltak 5-5 góllal, Ancsin Gábor négy találattal vette ki a részét a győzelemből. Az olimpián is szereplő jobbátlövő úgy véli, hosszú és nehéz szezon vár rá és csapattársaira, de sok örömet szerezhetnek majd a szurkolóknak.

- Elsősorban nekünk az Európa Ligában a jövő hétre kell készülnünk, mindent ott egy lapra fel kell tennünk, hiszen a Silkeborg egy elképesztően erős csapat, tele világklasszisokkal, úgyhogy nincs vesztenivalónk, mindent bele kell adnunk. A magyar bajnokság olyan hosszú, hogy ezt nehéz megmondani, szinte az összes csapat erősödött, jókat igazoltak, úgyhogy szerintem a tavalyinál is egy kiegyensúlyozottabb bajnokság lesz – árulta el Ancsin Gábor, az FTC-Green Collect kézilabdázója. 

Ancsinnak és a csapat másik olimpikonjának, Lékai Máténak alig egy hete volt pihenni az ötkarikás játékok után. A veterán játékos szerint jó felkészülést zártak a nagyobb feladatok előtt.

- Voltak benne hibák, voltak benne jó dolgok. Vannak olyan játékosok, akikkel most voltam először a pályán életemben, például Karai Mikivel. Nyilván össze kell még szoknunk, meg kell értenünk egymást, hogy ki mire gondol a pályán bizonyos szituációkban, s ehhez idő kell, edzések és mérkőzések, úgyhogy lesz még ez is jobb is - fogalmazott Lékai Máté, az FTC-Green Collect kézilabdázója. 

A Ferencváros szombaton vívja első tétmérkőzését a Silkeborg ellen Dániában, majd egy héttel később a párharc visszavágóján lép pályára. A zöld-fehérek nagykanizsai meccséről bővebb összeállítást láthatnak későbbi magazinműsorunkban.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Két, a szezonjára gőzerővel készülő férfi kézilabda együttes csapott össze a Ferencvárosi TC Green Collect - RK Trimo Trebnje mérkőzésének keretében a Kanizsa Arénában.

A szlovéniai ellenfél hazája bajnokságában ezüstérmes volt legutóbb, a közönségcsalogató Fradi pedig szezon előtti főpróbájának is tekinthette az összecsapást. A kanizsai helyszínen mintegy 800 néző lehetett tanúja annak, hogy a budapesti zöld-fehérek a félidőben 18-14-re vezettek, majd a meccset 35-32-re nyerték meg vastaps közepette.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.