A pasztell iránti szeretetét mutatja be Horváth Lászlóné a Honvéd Kaszinóban nyílt kiállításával

facebook megosztás

Pasztellképekből nyílt kiállítás szerdán a Honvéd Kaszinóban, ahol Horváth Lászlóné házakat és tájakat ábrázoló munkáit mutatja be. A megnyitón Gécseg András festőművész méltatta az amatőr művész fejlődését és kitartását.

Egészen gyerekkoráig nyúlik vissza Horváth Lászlóné művészet iránti szeretete, de mint azt kiemelte, 2006-ban Kendlimajorban kapta a motivációt, hogy pasztellképeket készítsen. A Honvéd Kaszinóban nyílt tárlata a „pasztell bűvöletében” címet viseli, ahol főként a természetet ábrázoló munkáit mutatja be.

– A pasztell bűvöletében, azért, mert imádom a pasztellképeket csinálni, a természet elbűvöl és úgy gondolom, hogy a krétával nagyon szép dolgokat lehet művelni – árulta el Horváth Lászlóné amatőr festő. 

festő

A kiállítás megnyitóján Gécseg András beszélt az alkotó fejlődéséről. Elmondta, a pasztellt ő tanítja az amatőr művésznek, aki az elmúlt évek során nagy fejlődésen ment keresztül.

– Megvan a saját útja, határozott, úgyhogy mindenképpen saját maga dolgozik, én csak instruálom vagy pedig segítek benne, bizonyos támpontokat adok, de nagyon-nagyon határozott és nagyon tehetséges – fogalmazott Gécseg András festőművész. 

Horváth Lászlóné hozzátette, képeivel az a célja, hogy azzal örömet szerezzen másoknak. Ennek kapcsán úgy fogalmazott: a szépet mindenki meglátja, de maga dönti el, hogy tetszik-e neki. A kiállítást október 4-ig lehet megtekinteni a Honvéd Kaszinóban.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Horváth Lászlóné Liplin Katalin - Pasztell bűvöletében kiállítás megnyitó Honvéd Kaszinó

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.