Czirákiné: Javítani kell a karosi magánszálláshelyek és a kisebb vendéglátók helyzetén

facebook megosztás

A városmarketingre az eddiginél jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni – hangsúlyozta Czirákiné Pakulár Judit. Zalakaros megválasztott polgármesterével ma készítettünk értékelő interjút. Mint mondta, az pozitív, hogy a hotelek némileg felülmúlták a tavalyi látogatottsági számokat, de közben a magánszálláshelyek és a kisebb szolgáltatók nagyjából 15 százalékos visszaesést tapasztalnak, amin mindenképpen javítani kell.

Arról egy keddi összeállításunkban mi is beszámoltunk, hogy mind a nagy hotelek, mind a Zalakarosi Fürdő pozitív szezont tud maga mögött, de leginkább az augusztus volt az, ami már a Covid előtti számokat hozta. Ahogy azt a fürdőváros megválasztott polgármestere, Czirákiné Pakulár Judit is elmondta, ezekre büszke lehet a település, viszont a magánszálláshelyek, valamint a helyi büfék, éttermek üzemeltetőitől is rengeteg megkeresést kapott, amik zömében arról szóltak, hogy a vendéglátás ezen ága válságos időszakot él át.

– Ennek én több okát látom, érzem. Az egyik mindenképpen az, hogy a városmarketing jóval nagyobb szerepet kell, hogy kapjon, erre jóval nagyobb hangsúlyt kell, hogy fordítsunk, amire én mindenképpen külön oda fogok figyelni. Szeretném, ha ebben előrelépéseket tudnánk elérni. S azt gondolom még, hogy az itteni rendezvényeket, egy kicsit jobban átgondolva, színvonalasabbá alakítva, lehetne plusz vendégkört idehozni a városba – árulta el Czirákiné Pakulár Judit.

karos

Abban is lépni kell Czirákiné szerint, hogy ismét nyissanak a külföldi vendégek felé. Ezt is segítheti az Európai Virágos Városok versenyén elért siker.

– Mindenképpen nagyon fontosnak tartom, hogy nyissunk, újranyissunk, s keressünk új célterületeket külföldön. Erre is kell majd forrásokat allokálnunk, s elindulni újra. De tényleg sok ötlet van. Most az utolsó nagy siker, ami már évek óta váratott magára, s nagyon-nagyon szerettük volna, ez a Virágos Magyarország, s az Entente Florale Europe versenyen elért arany minősítésünk. Ebben szintén egy óriási lehetőséget látok – fogalmazott a Czirákiné Pakulár Judit.

Czirákiné hozzátette, a fürdő kapcsán át kell gondolni a beléptetési rendszert, hiszen a karosi vendégek jelentős része már nem megy be az intézménybe. A megválasztott polgármester hangsúlyozta: át kell gondolni a külön strandi belépők és az időszakos jegyek bevezetését.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.