Új parkolók létesülnek Nagykanizsán

facebook megosztás

A héten megkezdődhet a Kórház és Teleki utca sarkára tervezett parkolók kialakítása.  A bővítési munkálatokra a Juhai és Társa Kft. nyerte el a megbízást.

A legutóbbi közgyűléseken szinte folyamatos témát szolgáltattak a kórházkörnyéki parkolás körülményei. A Kórház-Teleki sarokra tervezett parkoló létrehozása már régóta tervben volt, a projekt 52 millió forintból valósul meg. Az önkormányzat és a csurgói székelyű cég a múlt héten kötötte meg a kivitelezői szerződést. A héten várható a munkaterület átadása, majd a terület megtisztítása következik. A tervek szerint 45 parkoló – közte egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott várakozóhely - létesül a város ezen szakaszán.

kórház

- Négy hónapja van a vállalkozónak, tehát négy hónap alatt kell megvalósítani ezt a területet. A parkolók kiépítése mellett bizonyos zöldterületek fejlesztése is megvalósul, akárcsak a közvilágítás kiépítése. Ezen a területen megvalósul a csapadékvíz elvezetése, ami szükséges ahhoz, hogy tényleg normális körülmények között lehessen ezen a területen majd várakozni - mondta el Horváth Jácint, Nagykanizsa megválasztott polgármestere.

Berta Krisztián úgy fogalmazott, az ÉVE 2019 óta enyhíteni akart a kórház környékének parkolási anomálián és erre most lehetőségük van, a Kórház-Teleki sarkon végzett munkálatokat azonban csak egy lépésnek tekintik a probléma kezelésében.

- Szeretnénk tovább gondolkodni, elég, hogyha a Kossuth térre gondolunk, hogy ott milyen lehetőségeink vannak azért, hogy az itt élőknek a problémáin segítsünk, illetve a kórházba érkezők parkolási gondjait oldjuk meg. Áldatlan állapotok uralkodnak a kórház körül, és ezt nemcsak azok érzik, akik a kórházba jönnek, hanem az ottlakók is. Sokszor ő kapubejáróikba, az ő területeikre parkolnak a kórházba érkezők - fogalmazott Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

A munkálatok befejezését követően, várhatóan 2025 januárjában vehetik birtokba a nagykanizsaiak az új parkolót. Horváth Jácinttal és Berta Krisztiánnal bővebb interjút láthatnak a bővítésről mai Napi Kanizsa című műsorunkban.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.