#gasztronómia
Gyakran feltesszük magunkban a kérdést, hogy mit is főzzünk ma? Így volt ezzel Némethné Lakatos Márta is a minap, de nem gondolkodott sokáig. Amíg…
Nagy sikert aratott a 15. Galamboki Gesztenyés Napon, Gál Sándorné Jutka a gesztenyés süteményeivel. A Napfényes Rózsa csapat tagja a családja…
Már 40 éve ünnepeljük szeptember 29-én a kávét - a világ egyik legkedveltebb itala először Japánban, 1983-ban kapott saját napot. A tradicionális…
A kulináris világ egyik titokzatos és univerzális gyöngyszeme, melyet csak kevesen ismernek igazán: a bárány- és a juhhús. A korábbi évek, valamint…
Hozzávalók: Só, liszt, víz, és a természetes színezőanyagok: céklalé, spenót és kurkumapor. Tejföl, fokhagyma, snidling, pritaminpaprika.…
Egyre népszerűbb itthon a sauvignon blanc, lassan nincs olyan magyar borvidék, ahol ne készítenének ilyen bort – mondja Benesch Antal, a Veszprémi…
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság csapata nyerte a jótékonysági főzőversenyt a vadmalacból készült pörköltjével. A helyi rendőrkapitányság…
Csendesné Dolinay Margit pékmester 1965-ben kezdte el tanulni a szakmát. Idén utolsó évét kezdi meg a tanításban, de szívesen adja át a tudását egy-…
Brassói Istvánné Ilona szeret sütni-főzni, és szívesen készít csomagot fiának és családjának, amikor nyaralni indulnak az Adriára. Kívánságukra…
Miért tör ránk időnként a sóvárgás a nagymama húslevese, a karácsonyi töltött káposzta vagy a tejbegríz után? Pszichológusok évtizedek óta „comfort…
Vadkovászos kenyerével a dunabogdányi Heim Sütöde fiatal tehetsége Heim Endre nyerte meg a Magyar Pékszövetség idei Szent István-napi…
A keszthelyi Spájz Szörp manufaktúra Spájz Bodzavirágszörp, Spájz Téli fűszeres szörp, valamint Spájz Eperszörp termékével nyert nemzetközi díjat. A…
Dupla arany csillaggal értékelték Londonban, a gasztronómia Oscar-jaként szamon tartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen a Zsolnay gin-t.…
A balatonalmádi Terasz Bisztró étele, a balatoni nyelves nevű házi lepény nyerte a Balatoni Kör kilencedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele…
A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a…
Oldalszámozás
- 1. oldal
- Következő oldal