Országos versenyen bizonyíthat a kanizsai hamburger
Bekerült „Az ország burgere” verseny döntőjébe az egyik nagykanizsai étel – és koktélbár hamburgere. A 140 gramm hússal készített szendvics receptjét Horváth Gergely Ádám és a megmérettetésen induló szakács, Kovács Márk közösen találták ki.
A kanizsai vendéglátóhely korábban már több koktéllal is bejutott országos verseny döntőjébe, ezúttal pedig egy étellel is igyekeztek bizonyítani. Horváth Gergely Ádám elmondta, a hamburger gyakorlatilag meghatározta a nyári forgalmukat, hiszen egy-egy látogatottabb napon akár 100 darabot is eladtak belőle. A nevezés mellett annak ellenére döntöttek, hogy a versenykritériumok némileg eltérnek attól, mint amilyen hamburgerek a hétköznapokban készülnek.
– A versenyburger az egy klasszikus burger, egy sztenderd húspogácsából, - ami körülbelül 140 gramm - készül. Amivel mi foglalkozunk, az az úgynevezett smash burger, amibe két húspogácsa kerül be és 70-75 grammos pogácsákkal dolgozunk – mondta el Horváth Gergely Ádám ,az Adam's Kávézó, Étel-, és Koktélbár üzletvezetője.
A versenyen Kovács Márk képviseli Nagykanizsát. A benevezett hamburger alapját majd házi buci és hortobágyi angus marhahúsból készült pogácsa adja. Az ételeknek számos kritériumnak kell, hogy megfeleljenek, ezért a végleges recept kitalálása több hétig tartott.
KOVÁCS MÁRK, szakács, Adam's Kávézó, Étel-, és Koktélbár
– Sokat nem árulhatok el, de dolgozunk házi bucival, nagyon sokat próbálkoztunk vele, amíg tökéletesítettük. A hamburgerpogácsát a versenyszervezők megszabták, hogy milyen lehet, valamint még sok különleges alapanyaggal fogunk készülni – hangsúlyozta Kovács Márk, az Adam's Kávézó, Étel-, és Koktélbár szakácsa.
A versenyt szeptember 20-án Debrecenben bonyolítják le, a kanizsai burger a profi kategóriában fog szerepelni.
K.T.
(Borítókép: Kanizsa Médiaház - a kép csak illusztráció!)