Keszthelyi szörpök a világ legjobbjai között

facebook megosztás

A keszthelyi Spájz Szörp manufaktúra Spájz Bodzavirágszörp, Spájz Téli fűszeres szörp, valamint Spájz Eperszörp termékével nyert nemzetközi díjat. A Guild of Fine Food által szervezett, Great Taste Awards a világ legnagyobb kistermelői gasztronómiai versenye.

Az 1994 óta minden évben megrendezésre kerülő versenyre évente több tízezer terméket neveznek a világ minden tájáról. Az 500 fős zsűriben a világ legjobb séfjei, forgalmazói, étterem-tulajdonosai, ételkritikusai és szakírói foglalnak helyet, akik mindegyik nevezett terméket vakteszt során kóstolnak és bírálnak, majd mindössze néhány száz terméknek ítélik oda a legrangosabb három-csillagos elismerést. A zsűri a márkajelzéstől és a csomagolástól függetlenül az igazán nagyszerű ízeket, illatokat, textúrákat keresi – írta a sokszinuvidek.hu.

A benevezett Spájz Bodzavirágszörp, Spájz Téli fűszeres szörp, valamint Spájz Eperszörp termékek mindegyike elismerésben részesült: a Spájz Bodzavirágszörpöt és Spájz Téli fűszeres szörpöt két-két csillaggal, a Spájz Eperszörpöt pedig egy csillaggal tüntették ki.

Bálint Áron, a Spájz Szörp Kft. ügyvezető-társtulajdonosa szerint fontos visszajelzés, hogy a Great Taste Awards-on rendszeresen elismerésben részesülnek a termékek, mert ez azt jelenti, hogy termékeik világszínvonalúak és a világ bármely pontján értéket képviselnek.

A nevezett termékek mindössze 20-30%-a részesül elismerésben, csillagot valóban csak a mind ízvilágában, mind összetevőiben kiemelkedő termékek kaphatnak. Hazai, családi vállalkozásként ezért is vagyunk nagyon büszkék erre a hatalmas sikerre. Az elismerésen túl fontos visszaigazolás számunkra, hogy a díjat immár harmadik alkalommal nyertük el, amely pontosan jelzi azt a filozófiánkat, hogy a minőség tekintetében sosem kötünk kompromisszumot – fogalmazott Bálint Áron.

Keszthelyi, családi tulajdonban lévő manufaktúrájukban 2013 óta készítenek kiváló minőségű szörpöket. Szörpjeiket főként saját termesztésű alapanyagokból készítik, az előállítás során nem dolgoznak sűrítménnyel, a szörpökbe kerülő gyümölcsöket direkt préselik.

Forrás: hirbalaton.hu

(Borítókép: Jágity Fanni)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.