#borászat

Korábban volt a szüret, így korábban tisztulnak a borok – volt, ahol már újbormustrát is tartottak. A cserfői hegyhátakon sokan elégedettek a…

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv Európai…

Mintegy 80 fajta bort kóstolhattak az érdeklődők szombaton Becsehelyen. „Borbarangolás a történelmi Dél-Zalában” címmel egy hétvégére ismét a szakma…

Márton-napi újborünnepre hívta az érdeklődőket a Dr. Kotnyek István Kertbarát Kör szombat este a Mindenki Házába. A kulturális műsorok mellett…

Egyre népszerűbb itthon a sauvignon blanc, lassan nincs olyan magyar borvidék, ahol ne készítenének ilyen bort – mondja Benesch Antal, a Veszprémi…

Fertőz a peronosz. A gazdákat Förhéncen, a Szentgyörgyvári-hegyen vagy éppen Cserfőn sem kíméli a gombabetegség, ráadásul a fekete rothadás is…

A környékbeli gazdálkodók nem csupán bort kóstoltak, de tanultak is a neves szakembertől. A meghívott szakember személye és munkássága nem…

Mustrával egybekötött borversenyt rendeztek szombaton délután a sormási IKSZT épületében. A nevezett italokat nemcsak a szakmai zsűri, de a közönség…

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára feltöltött posztban.    …

Berobbanó tavaszi meleg, majd hirtelen lehűlés – több meteorológiai portál is arra figyelmeztetett a napokban, hogy veszélyben lehetnek a…

Szőlőkondicionálásról tudhattak meg fontos információkat az érdeklődők pénteken a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A téli időszak a…

Már a késői érésű szőlőfajtákat szüretelik a pincészetek a környéken. A mennyiséget tekintve nem túl jó, de a minőséget nézve kiváló évjáratra…

A szőlőtermés minőségére és mennyiségére is lehet következtetni a Vince-napi időjárásból. Pénteken bizonyára több szőlősgazda is vágott Vince-…

Az idén minden borvidéken később kezdődött a szüret tavalyhoz képest, a szárazság és a tavaszi fagy által érintett fajták esetében 15-20 százalékos…

Első ízben készített pezsgőt a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete, amely termékeit ősztől új márkanév alatt kínálja -…

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.