Idén is csatlakoztak a piarista alsósok a népi játékhoz

facebook megosztás

Közös tánccal és mondókákkal ünnepelték a népi játék napját szerda reggel a Piarista Iskolában. Az intézmény második alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. 

A 2019-ben induló kezdeményezésben évről évre több iskola vesz részt, idén is rengeteg intézmény csatlakozott. A pedagógiai program lényege, hogy az iskolás osztályok közösen adják elő a meghatározott népi játékokat a nap során. Tóth Marianna az előző tanévben vette át a néptáncoktatást a piaristáknál, és szerette volna, ha a jeles napot ezentúl megünneplik a diákokkal. A pedagógus kiemelte, az ilyen közös rendezvények sok mindent fejleszthetnek a gyerekek viselkedésében. 

piarista

- Nagyban fejleszti a kommunikációs készségüket, aztán az empátiát, a szociális készségeket. Az anyanyelvi tantárgyakat is megtámogatja, a memóriafejlesztésről nem is beszélve és azt még biztosan tudni kell, hogy az érzelmi intelligencia fejlesztésére az egyik legalkalmasabb módszernek tartom - árulta  el Tóth Marianna, a Piarista Iskola pedagógusa. 

A programban az alsós osztályok adtak elő különböző népi játékokat. A gyerekek örömmel vettek részt a közös éneklésben és táncban. 

- Táncoltunk, sokat röhögtünk, dalolásztunk és ölelgettük egymást. Nagyon jó volt – mondta el Balaicz Anna, a Piarista Iskola tanulója. 

A piarista diákoknál a néptáncoktatás évfolyamonként zajlik, így több osztály közösen vesz részt rajtuk, az órák a fiatalok körében is nagyon népszerűek. 

- Kedvesek vagyunk egymáshoz, meg merjük ölelni egymást, megfogni egymást és nagyon jó énekeket tanulunk - tudtuk meg Csöndör Jankától, a Piarista Iskola tanulójától. 

Tóth Marianna kiemelte, az iskola tanári kara is támogató volt a rendezvénnyel kapcsolatban, a programhoz is sokan örömmel csatlakoztak. Az idei népi játék napjáról bővebb összeállítást láthatnak Családias című magazinműsorunk következő adásában. 

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.