Pihenőnap lesz dec. 24 – Ez a Jobbik szerint csak félmegoldás a kormánytól

facebook megosztás

2025-től pihenőnap lesz december 24-e. Kedden jelent meg Nagy Márton, nemzetgazdasági miniszter rendelete, miszerint jövőre három olyan szombati nap is lesz, amikor dolgozni kell, szenteste napját december 13-án kell ledolgozni. A Jobbik Konzervatívok szerint a kormány lépése a már tőlük megszokott félmegoldás.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Jobbik-Konzervatívok ötödször is benyújtott egy javaslatot, miszerint december 24-ét munkaszüneti nappá kell nyilvánítani, azt azonban a kormány továbbra sem fogadta el. Berta Krisztián szerint részsiker született, hiszen a családok megérdemelnék, hogy plusz terhek nélkül ünnepelhessenek.

– Ezt már megszoktuk a Fidesztől, hiszen emlékezhetünk arra, hogy a 2022-es választások előtt a kormánypárt bedobta a fiatalok SZJA-mentességét, hogy 25 év alatt jövedelemadó mentes lehet az ő fizetésük. Gyakorlatilag ezt is a Jobbiktól nyúlták le, csak sajnos nem a teljes javaslatot, hiszen mi 29 év alatt szerettük volna ezt a fiatalok számára, de a Fidesz a 25 év alattiak számára engedélyezte. S ilyen részmegoldás a szentestével kapcsolatos döntésük is. Hiszen mi 11 éve azt szorgalmazzuk, hogy munkaszüneti nap legyen szenteste napja – mondta el Berta Krisztián, a Jobbik Konzervatívok választókerületi elnök.

berta

Berta Krisztián elmondta, ez az ügy is jól bizonyítja, hogy van értelme kiállni az ellenzéki felvetések mellett.

– Számos más kérdésben láthattuk már, hogy valamit javasol az ellenzék, a Jobbik Konzervatívok is, s a Fidesz kezdetben ellenáll neki, kommunikációs szinten ellenáll. De közben meg mégis lenyúlja, s kitekerve, kicsavarva, de megvalósítja. Persze, mondhatnám azt, hogy lehet ellenzékből is kormányozni, de jó lenne, ha nem ellenzékből kellene, s bízom benne, hogy erre 2026-ban kapunk felhatalmazást így vagy úgy – fogalmazott Berta Krisztián.

A Jobbik Konzervatívok hivatalos közleményben jelezte, nem fogadják el a Fidesz azon érvét, miszerint a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a gazdaságot és a versenyképességet, hiszen december 24-én valóban a kereskedelemből folyik be a legtöbb bevétel, de ezen vásárlásokat az emberek más napokra is be tudják ütemezni.

M-B.GY.

(Kép: 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.