A hit, a remény, az öröm és a szeretet

facebook megosztás

Fogalmak, melyek tartalommal megtöltve megelőzik a várakozást karácsony előtt. Az emberek nem minden esetben képesek arra, hogy ráhangolódjanak az ünnepekre, ebben segít - nagyrészt civil felajánlásokkal és támogatásokkal - Nagykanizsán az adventi vásár.

Otthonainkat feldíszítjük... elővesszük a tavalyi, vagy tavaly előtti díszeket, és próbálunk hangolódni az ünnepre. Nem mindig könnyű. Egyéni történetek teszik fájdalmassá – vagy esetleg szebbé az ünnepet. Az otthonokban, a nappalik szentélyében a családok gyújtják meg egymás után a hit, a remény, az öröm és a szeretet lángját. Régóta őrzött koszorúkon, vagy éppen a legmodernebb irányzatoknak megfelelő gyertyatartókon. De a szellemiség ugyanaz. Ezt szeretné bebizonyítani a Honvéd Kaszinóért Alapítvány, amely tavaly hatalmas civil összefogással hozta létre azt, ami nélkülük lehetetlen lett volna. - Tavaly vállalkozók kerestek meg minket. Németh Tünde és Radics Róbert elsősorban. Mert nem lett volna adventi vásár és forgatag. Mi természetesen melléjük álltunk. Abszolút civil kezdeményezés volt, rengeteg támogatást kaptunk, cégek álltak mellénk, és sikeres volt a tavalyi adventi vásár – mondta el Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

IDÉN IS LESZ ADVENTI FORGATAG

Az október 17-i, soron kívüli közgyűlésen tárgyalta, és egyúttal támogatta az idei adventi forgatag megszervezését a testület, mintegy 4,5 millió forinttal, Fodor Csaba előterjesztése nyomán. - A vasárnapok idén is az önkormányzat szervezésében lesznek, amikor a gyertyák meggyújtása lesz. De minden egyéb – a nagyjából egy hónapig zajló programtervezet – a Honvéd Kaszinóért Alapítvány kezében van – mondta el Magyar-Stróbl Krisztina, polgármesteri szervezési csoportvezető.

AZ IDEI ADVENT TISZTELGÉS ÉS EMLÉKEZÉS

Ez az összeg, a 4,5 millió forint a dologi költségek nagy részét el is viszi. Az áram kiépítése több, mint egymillió forint, a hangtechnika szintén több, mint egymillió... de nagyon jól haladnak az előkészületek – árulta el Halmos Ildikó. - Már gőzerővel dolgozunk, és most is Radics Róbert vállalkozóval karöltve tevékenykedünk. El kell mondjam, Németh Tündi, Tücsi emléke miatt is csináljuk. Robi a vásárosokat tartja kézben, a Honvéd Kaszinó a fellépőket, és a hozzájuk tartozó minden papírmunkát vállalta. Még egyszer hangsúlyoznom kell, Tücsi nagyon hiányzik nekünk – fogalmazott Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatónője. December 2-án, szombaton kezdünk műsorokkal, az utolsó programunk pedig 23-án lesz.

A következő héten a plakátok is kikerülnek a város hirdetőfelületeire és az internetes oldalakra is. A hit, a remény, az öröm, a szeretet, és Németh Tünde emléke jegyében.

 

VINCZE Adél

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.