A Keszthelyi Közgazdasági Technikum tanulóinak vállalkozói ötletei bizonyultak a legjobbaknak a Modellvállalat 2022/23 szimulációs versenyen

facebook megosztás

A Modellvállalat 2022/23 szimulációs versenyen a szakképzésben tanulók mutathatták meg vállalkozói ötleteiket, azt, hogy miként tudnának piacképes ötleteket megvalósítani. Az első három helyre a Zalaegerszegi és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tanulói kerültek - közölte a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet az MTI-vel.    

A közlemény szerint a KTI, mint projektgazda a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében az idei tanévben már másodjára rendezte meg a versenyt.     

Tavaly novemberben indult a második megmérettetés, amelyre már 9., 10. és 11. évfolyamos diákok is pályázhattak. A csapatok 14 ágazat tanulói közül kerültek ki.     

A versenyre 152 csapat nyújtott be pályamunkát, amelyek közül a zsűri 40 csapat pályázati anyagát fogadta el. A vetélkedés online fordulói 2022 novemberétől idén áprilisig tartottak, 11 csapat versenyezhetett a Kecskeméten rendezett döntőben a legjobb vállalkozási ötlet címért.     

A diákok céges ötletei között volt például szürkevíz-hasznosító, vagy cukorbetegeknek szánt  gyümölcsleveket forgalmazó vállalkozás, de drogjelző varázsgyűrű vagy Balaton környéki termékeket forgalmazó vállalkozási terv is.     

A közleményben arra is kitértek, hogy a KTI az elmúlt hónapokban több mint 15 millió forint ösztöndíjjal támogatta a versenyző diákokat, és még további 3 millió 843 ezer forintot fizettek ki a részükre.    

A Modellvállalat 2022/23. szimulációs verseny döntőjében az 1. és a 2. helyezést is a Keszthelyi Közgazdasági Technikum, a 3-at a Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium diákjai szerezték meg, a zsűri különdíjjal jutalmazta a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium csapatát.

MTI

(Borítókép: zszc.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.