Minden korosztály jól szórakozott a murakeresztúri polgárőr - és gyereknapon 

facebook megosztás

Először rendeztek polgárőr – és gyereknapot Murakeresztúron. A település sportpályáján rendőrségi és tűzoltó bemutató, valamint főzőverseny várt vasárnap minden korosztályt.

Februárban tartott már egy polgárőrnapot a helyi egyesület, amely sikeres volt, így a szervezők szerettek volna minél hamarabb egy újabb eseményt lebonyolítani. A program célja, a gyerekek szórakoztatása mellett, a fiatalok megszólítása is volt a polgárőrök részéről.

 – 2020 végén vettem át a polgárőr egyesület vezetését. Igazából valóban nehéz megszólítani a gyerekeket, fiatalokat. De ifi polgárőrt a múltkori rendezvényünkkel sikerült négyet és most egy ötödiket is beszerveznünk. Tehát van rá késztetés, hogy a fiatalok is beálljanak ebbe a sorba és segítsenek a rendezvényen és a közbiztonságára odafigyeljenek – árulta el Kovács Zoltán, a Murakeresztúri Polgárőr Egyesület elnöke.

A gyerekeket a kutyás rendőrök programja, vízi foci és ugrálóvár is várta, az egyik legnépszerűbb program azonban a helyi tűzoltók bemutatója volt. A lánglovagok egy kiégett gépjárművet oltottak el szakszerűen.

– Használtunk egy gyorsbeavatkozó egységet, ami itt az autó oldalán látszik. Szerelve lett egy úgynevezett C-sugár, amivel az oltást lényegében véghezvittük. A gyorsbeavatkozóra egy védősugarat szereltünk, ami lényegében a visszahűtést segítette – mondta el stábunknak Szertics László, a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépkocsivezetője.

Délután már a felnőtt korosztály szórakozását helyezték előtérbe a szervezők, hiszen az események között futballmeccs és utcabál is szerepelt. A murakeresztúri gyereknapról bővebb összeállítást láthatnak későbbi magazinműsorunkban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.