Újabb zebra létesülhet a Kisfaludy-Csengery kereszteződésben

facebook megosztás

Újabb gyalogátkelőhelyet létesítene az ÉVE-frakció a Kisfaludy-Csengery utcai kereszteződésben a balesetek megelőzésének érdekében. A környéken élők szerint a forgalomban közlekedők figyelmetlenek, nem tartják be a KRESZ-szabályokat. Berta Krisztián önkormányzati képviselő szerint a 61-es elkerülő út bővítésével a Déli elkerülő megépítése jelenthetne végleges megoldást.

Városunkban az egyik legforgalmasabb kereszteződésnek számít a Kisfaludy-Csengery utcai csomópont. Kamionok, tehergépjárművek, buszok rendszeresen közlekednek az útszakaszon, mivel déli oldalról a város megközelítésére csak ebből az irányból van lehetőség. A nehézgépjárművek áthaladásának csökkentésével a balesetveszélyesség kockázata jelentősen mérséklődne. Berta Krisztián Híradónknak elmondta, hogy a szakmai vélemények is alátámasztják, hogy indokolt az újabb zebra kihelyezése.

– A frakciónk szakmai véleményekre a VIA-nak véleményére alapozva szeretné bővíteni egy újabb gyalogátkelőhellyel ezt a kereszteződést, mégpedig a kereszteződésnek a mögöttem látható északi oldalán, hiszen itt csak egy sávot érintene a gyalogátkelőhely, míg mondjuk a kisboltnál hármat kellene, hogy keresztezzen. Ez roppant balesetveszélyes lenne a továbbiakban is, hiába lenne itt zebra, hiába lenne az autósok figyelme felhívva, mi mindent megteszünk, hogy minél előbb megvalósuljon a mögöttem látható szakaszon – nyilatkozta Berta Krisztián, az ÉVE-frakció önkormányzati képviselője.

A kereszteződési csomópontban tavaly szeptemberben halálos baleset is történt, amikor egy 9 éves kisfiút elgázolt egy nyergesvontató. A környéken élő lakosokat is megkérdeztük, egybehangzóan ugyanazt a választ kaptuk, hogy a kereszteződés rendkívül balesetveszélyes. Magdics Erika szerint a korlátok és zebrák kihelyezése azonban nem jelent egyértelmű megoldást a problémára.

– Én itt lakok nem messze, '76-ban vizsgáztam azóta van jogosítványom, nem figyelnek, nem is tudom, hogy kapják a jogosítványt, nem áll meg szinte, nem azt engedi el, akinek elsőbbsége van, hát mi van itt Stop-tábla, nem ismerik, sokszor félek is átmenni, mert úgy jön, mint egy őrült – árulta el Borovics Jánosné.

– Az nem biztos, hogy megoldás, egyszerűen jobban kell figyelni – tette hozzá Magdics Erika.

A kereszteződésnél a KRESZ-szabályainak betartásával akár baleseteket is megelőzhetőek, forgatásunk időpontjában mégis azt tapasztaltuk, hogy a Stop-tábla ellenére sem állnak meg az autósok. A 61-es elkerülő út bővítéséről egyelőre nincsenek információink, amennyiben az ügyben változás történik, Híradónkban arról is beszámolunk.   

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.