Utcafórumot tartott Nagykanizsán Dobrev Klára

facebook megosztás

Utcafórumot tartott tegnap Nagykanizsán Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje, országjáró körútjának részeként, hétfőn még Kaposváron ismertette programját. Városunkban sok érdeklődő várta a politikust, ugyanakkor transzparensekkel felszerelkezett ellentüntetők is megjelentek az Ady utcában  

Az utcafórumot Horváth Jácint, a DK helyi képviselőjelöltje nyitotta meg. Kiemelte: óriási társadalmi különbségek alakultak ki az elmúlt 10 évben Magyarországon. Ahogy fogalmazott: a gazdagok még gazdagabbak lettek, a szegények pedig még szegényebbek.

– Ha van gazdasági fejlődés, akkor minden van. Arra fogunk koncentrálni, hogy azt az elvesztegetett tíz, tizenegy évet, amit a Fidesz elvesztegetett, ezt helyrehozzuk. Nem lesz könnyű, de ez az első. A második nagyon fontos dolog: az esély. Esély arra, hogy a vidéken élő nehéz sorsú gyermekek ugyanolyan esélyekkel induljanak a világba, mint egy városi, jómódú gyerek. Ma ez nincs meg. Kinyílt az olló a szegények és a gazdagok között. A gazdagok még gazdagabbak lettek, a szegények még szegényebbek. Nekünk ezt a folyamatot vissza kell fordítanunk – mondta Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje.

Dobrev Klára elmondta: országjárása alatt leginkább azt tapasztalta, hogy az emberekben ébredezik a hit, miszerint a jelenlegi kormány leváltható. A politikus a beszéde után a helyszínen maradt, így az ott lévők megoszthatták vele meglátásaikat, problémáikat, és kérdezhettek is a miniszterelnök-jelölttől.

– Jöttek oda emberek, akik azt mondják, hogy a válság nem kérdezte meg tőlük, hogy van-e gyerekük. Olyanok, akik munkanélküliek lettek az elmúlt egy évben, ezért nem tudtak adót fizetni, és rájuk nem gondol a kormány. Olyanok, akiknek adott esetben három gyerekük van, de kiskeresetűek, és ezért ők se fognak most semmit kapni. Azt látom, hogy a kormány ahelyett, hogy mindenkinek segítene egy kicsit, akiket a válság megtépázott az elmúlt egy évben, mindig kiválogat egy-egy csoportot és azoknak próbál segíteni. Szerintem ennek véget kell vetni. Ezt az országot egyben kell tartani. És hát dráma, amikor odajön valaki a 28.500 forintos, vagy a 48 ezer forintos nyugdíjszelvényével. Hogyan lehet Magyarországon megélni ennyi pénzből? – fogalmazott Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje.

 A tegnap esti eseményre sokan voltak kíváncsiak. Többségük a párt szimpatizánsa volt. Azonban ellentüntetők is megjelentek, akik a beszédek alatt, nemtetszésüket kifejezve, hangos sípszóval zavarták meg az utcafórumot. A rendezvényen a rendőrség munkatársai is jelen voltak, kirívó eset nem történt.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.