Az egészséges, mégis laktató táplálkozás rejtelmei

facebook megosztás

A helyes táplálkozás volt fókuszban a Napraforgó Szenior Örömklub csütörtöki összejövetelén. A csoport programjai nyilvánosak, ezúttal is szép számú érdeklődő vett részt a rendezvényükön a HSMK-ban.

A klub négy évvel ezelőtt alakult, kéthetente, csütörtök délutánonként tartják a foglalkozásaikat. A tagság létszáma mára meghaladja az 50 főt. Programjaikat – mint azt a tegnapi esemény is jól példázza – az alapján szervezik, hogy milyen irányba mozdul éppen a klubtagok érdeklődése.

– Minden alkalommal próbálunk olyan előadókat hívni, akikre van érdeklődés. A legtöbb programot nyilvánossá tesszük, tehát bármelyik másik klubból is szívesen látunk vendégeket. Mára már előre jelezte a Belvárosi Nyugdíjas Klub vezetője, hogy ők is szívesen részt vennének a mai programon. Ennek nincs semmi akadálya, és bármely városlakó is részt vehet ezen – mondta el Horváthné Gelencsér Edit a Napraforgó Szenior Örömklub vezetője.

Az e heti foglalkozás „Életadó ételeink – jóllakottan is egészségesen” címmel várta az érdeklődőket.

– Jó pár évvel ezelőtt megjelentettem egy könyvet, Jóllakottan is egészségesen címmel. Ez a könyv arról szólt, hogyan lehet hagyományos ételeket előállítani természetes alapanyagokból, illetőleg teljes értékű alapanyagokból. Eltelt pár év, továbbra is szenvedélyem a táplálkozás, a vegyszermentes növénytermesztés – nyilatkozta Vukné Kálovics Marianna.

Vukné Kálovics Marianna szerint egyre nagyobb igény van arra, hogy az effajta tudást megszerezzék az emberek. Az örömklub következő foglalkozása két hét múlva bensőségesebb hangulatban, a nőnap jegyében telik.

V.A.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.