#gasztro
A citromfűből készült tea nem ismeretlen számunkra, de a citromfűből és fügelevélből készült szörp bizonyára sokunknak újdonságnak…
A zalamerenyei Polai Lászlóné Eta gyakran süt kétféle süteményt is hétvégén. Mint mondja, régen nem szaggatták nagy méretűre a pogácsát, mert ha…
A Halasi családnál elkészült az első lecsó, illetve sokféle variációja is, hiszen nagyon sok hasonló zöldséges fogás ismert szerte a világban. Talán…
Egy ideje foglalkoztat a növényi alapú táplálkozás lehetősége – vallja Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója. – Ennek egyik…
Az újításokra és a természetességre helyezi a hangsúlyt az év fagyiját készítő kanizsai cukrász. Ahogyan arról korábban már hírt adtunk, Wilheim…
A nyerő strandétel megálmodója, Szikra Gabi szerint a tésztaalap a dödöllére is emlékeztet, ami az egyik legfontosabb hagyományos zalai-somogyi étel…
A Nagykunság népi táplálkozásának jellegzetes étkéből, a karcagi módra főzött kunsági birkapörköltből adott kóstolót a dödöllefesztiválon a Karcagi…
Belsőné Kertész Zsófia Nagykanizsa belvárosához közel lakik férjével és kétéves kislányával, s decemberre várják második gyermeküket. A fiatalasszony…