Megnyitotta kapuit a Dunántúl első kerékpár múzeuma - frissítve!

facebook megosztás

Megnyitotta kapuit a Kanizsai Oldtimer Kerékpár Szövetség kerékpármúzeuma. A Sugár út 3. szám alatti intézmény az egész Dunántúlon egyedülállónak számít. Létrehozása, a pályázati támogatás mellett, közösségi összefogásnak köszönhetően valósult meg.

A pénteki megnyitót a hétvégi Bor- és Dödöllefesztivál programsorozatának részeként rendezték. Az ünnepség az Egylet pincében, az Eraklin Táncklub Egyesület bemutatójával kezdődött. Köszöntőbeszédében Dene Tibor, a KOKSZ elnöke felidézte az idáig vezető, hosszú munkafolyamatot.

- Szeretnék mondani egy receptet. Ez pedig a következőkből áll. Egy ötletből, egy KOKSZ csapatból, egy önkormányzati támogatásból, egy pályázati forrásból, közel 70 cég segítségéből, több mint 100 magánszemély támogatásából és igazából 4 év munkájából áll össze ez az egész történet. 2020 szeptember első hétvégéjén álltunk neki a társadalmi munkának - árulta el Dene Tibor. 

Hozzátette, különösen nagy esemény ez számukra, hiszen a KOKSZ éppen idén ünnepli 10 éves jubileumát. Ahogy az a megnyitón elhangzott, a kerékpározás mindig is inkább az alföldi országrészen volt népszerű, ezért is olyan különleges, hogy itt, Zalában tekinthetünk meg egy ilyen járműveket bemutató kiállítóteret. A KOKSZ tagjai már hosszú évekkel ezelőtt nekiláttak a különlegességek gyűjtésének.

- 6 évvel ezelőtt álmodtuk meg, egy csomó kerékpárunk már akkor beszerzés, illetve felújítás alatt volt és azt szerettük volna, hogy ezek a tél folyamán ne különféle garázsokban hánykolódjanak, hanem egy olyan helyen tudjuk bemutatni őket, ahol tényleg érdekes kiállítás válik belőlük. Ezt elértük, és bízok abban, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését. A városnak tudtunk egy olyan turisztikai látványosságot, egy unikális valamit nyújtani, amivel tulajdonképpen lokálpatriótaként a város turisztikáját, ha csak egy kicsit, 1 százalékkal, de tudtuk növelni – fogalmazott Dene Tibor. 

A nemzeti színű szalag átvágásával a múzeum megnyílt, és a Dödöllefesztivál alatt ingyenesen volt látogatható. A későbbiekben előzetes bejelentkezés alapján várják az érdeklődőket.

kerékpár

Igazi unikumként tündökölhet Nagykanizsán a ma délután megnyílt Sugár úti Kerékpármúzeum.

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség még 2020-ban kezdte meg a munkálatokat, aminek köszönhetően innentől kezdve számos különleges lábbal hajtott járművet tekinthet meg a kanizsai közönség. A ma esti megnyitón Dene Tibor a múzeum létrehozásában segédkező közösséget méltatta. Az eseményről bővebben beszámolunk hétfői Híradónkban.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.