Közgyűlés: március 12-én lehet elfogadott költségvetés

facebook megosztás

Március 12-én lehet elfogadott költségvetése a városnak – ma ismét soron kívül üléseztek a városatyák, ez már a második közgyűlés volt februárban. Ezúttal a tavalyi büdzsé ötödik módosítása miatt kellett összehívni a frakciókat, de szóban három új napirendet is előterjesztett a polgármester, ezek közül csak kettőről tárgyalt a testület.

Mindössze 25 percig tartott a mai ülés, ami három új bizottsági tag eskütételével kezdődhetett volna. A polgármester Siposné Gerencsér Henriett, Kuti László és Sárdi Zoltán felvételét javasolta, de az ÉVE-frakció szerint semmi nem indokolta, hogy erről egy soron kívüli ülésen legyen döntés, így ezt nem vették napirendre. Az azonban elhangzott, a korábbi megállapodás értelmében, a márciusi soros ülésen meg fogja szavazni a többségi oldal is a tagbővítést.

Eredetileg egy napirend okán kellett az ülést összehívni, ez a tavalyi költségvetés ötödik módosítása volt. Vitát ez nem hozott, sőt, több mint 1 milliárd 200 millió forint plusz keletkezett, amit az idei büdzsébe építhetnek be.

közgyűlés

A gazdaságfejlesztés kapcsán kijött egy dokumentum, amit a megyei önkormányzat készített. 350 oldalas tervezet módosítását kellett elfogadnia a kanizsai városatyáknak, ami meg is történt. Ugyanakkor az ÉVE részéről többen is hangsúlyozták: az itt bemutatott statisztikák is azt igazolják, hogy dél-Zala komoly bajban van. Fodor Csaba példaként hozta fel, hogy a 446 ezer forintos megyei bruttó átlagkereset Zalaegerszegen 540 ezer körüli, tehát a többi régió, így a kanizsai is valójában lényegesen rosszabb, mint a megyeszékhelyen tapasztalható kereset. Ennek javításáért pedig igenis tennie kell a megyei közgyűlésnek.

Az ülés kapcsán készült értékelő interjúnkat a mai Napi Kanizsa rovatunkban láthatják, míg az ülés történéseiről részletesen olvashatnak a kanizsamediahaz.hu Percről percre rovatában.

M-B.GY.

(Kép: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.