Percről percre a közgyűlésről (Nem tehettek esküt az új bizottsági tagok)

facebook megosztás

09:10 - Gazdaságfejlesztési stratégia

Horváth Jácint szerint itt sem várható nagyobb vita, de úgy érzi, ez a mostani anyag inkább a megyei közgyűlésre koncentrál, holott két éve nem erről tárgyaltak.

Balogh László válaszolt, ebben az anyagban szerepet vállalt a kanizsai Városfejlesztő és Czirákiné is.

Fodor Csaba kiemelte, azért ez egy vaskos anyag volt ahhoz képest, hogy tegnap este lett feltöltve. Utalt Horváth Jácintra, miszerint Balogh Lászlónak jobban el kell járnia Kanizsa érdekében. Hiszen az anyagban szereplő számok is azt igazolják, hogy a kanizsai fejlesztések visszaestek. A Szakiskolák számát is elemzi az anyag és kitért arra, hogy folyamatosan csökken a számuk. Holott már így is kevés a szakember. A fontos hozadék az lenne, hogy ez a sok milliárd Kanizsán is hasznosuljon.

Balogh László is tisztában van a zalai adatokkal. Mint mondta, állhatnánk sokkal jobban, de az Észak-nyugati fejlesztési zónában vagyunk, ami lehet pozitív. Most viszont Balogh László abban bízik, hogy a déli területeket, Dél-Magyarországot érintő fejlesztési hullám kimozdítja Kanizsát a jelenlegi helyzetéből.

Fodor Csaba a KSH adatait ismerteti: a zalaegerszegi átlagkeresetet, ami 446 ezer forint körüli, a Kanizsa- és a Lenti-környéki még lehúzza. Ergo ezekben a régiókban még sokkal rosszabb a kereseti lehetőség. Az anyag nagyon összeszedett, de azok a szegmensek hiányoznak belőle, amik a Kanizsa fejlődését segíthetik.

Schauta Marcell kért szót. Két megjegyzése van: elvárná a polgármestertől és a frakcióvezetőtől, hogy ne gátolják a kanizsai beruházásokat. Nem indokolt ezeket a közösségi médiában fúrni és ellehetetleníteni. Önmérsékletet kérne a Fidesz-frakciótól. Megemlítette a Zalakerámia esetét, ami szerepel az anyagban, holott gyárat zártak be.

Bizzer András alpolgármester válaszol: ez a projekt hasznos Kanizsának, míg az ÉVE csak a negatívumokat mutatja. Az látható az adatokból, hogy történt egy sokkhatás, amikor a Tungsrammal megtörtént a sajnálatos bezárás. De az pozitív, hogy sok kanizsai cég felszívta az ottani munkaerőt.

Az ülés ezzel lezárult. Balogh László polgármester elmondta, a mostani módosítással a könyvvizsgáló elkezdheti a 2024-es költségvetést. Március 12-én lehet róla döntés, a következő közgyűlésen. 

09:09 - Nem beépített területek

Versenytárgyalás lesz, nem hozott vitát.

09:07 - Módosítás, költségvetés

Ötödik módosítása lesz ez a tavalyi büdzsének. Balogh László elmondta, többletbevétel is keletkezett. Ez pozitív. Nem is volt vita, 15 igen.

09:00 - Soron kívül, másodszor a hónapban

Ez egy napirendes állítás hamar megbukott, hiszen Balogh László polgármester szóban még hármat ismertetett. A második, az új bizottsági tagok megválasztása. Köztük Kuti Lászlóval, Sárdi Zoltánnal és Siposné Gerencsér Henriett-el.

A második kapcsán van némi csörte, már napirenden kívül. Az ÉVE-frakció szerint nem kell ezt soron kívül megszavazni, ráér a soros ülésen is.

Szavazás, hogy felveszik-e a kérdést: 7 igen 8 nem - nem lesz bizottsági tagfelvétel, majd márciusban.

A maradék pontokat viszont elfogadták.

Ismét soron kívül ülésezik a közgyűlés, egy napirend, a költségvetés kapcsán.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.