Kaposváron rendezik a hőlégballonos magyar bajnokságot

facebook megosztás

Kaposváron rendezik a 43. hőlégballonos magyar bajnokságot, a Rippl-Rónai Kupát május 23. és 26. között. De lássuk csak, mi mindennel várják a látogatókat!

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elmondták, hogy kedvező időjárás esetén az érdeklődők a verseny minden napján láthatnak repüléseket, és a késő délutáni kísérőprogramokon is ismerkedhetnek a ballonozás világával.

Nagy Péter, a Magyar Ballon Szövetség elnöke közölte: a 2020-ban alakult szervezet célja a ballon-, illetve versenyrepülés elősegítése, ennek eszköze a nemzeti bajnokság, amelyen az indulók 20 ballonnal vesznek részt.

Nagy Balázs, a verseny főszervezője arról szólt, a bajnokság nyílt, így külföldről is várnak csapatokat. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy rendezvényükkel nem utoljára színesítik Kaposvár programkínálatát.

A ballon mint versenysport "dübörgött" az 1990-es években és a 2000-es évek elején, később azonban évente csak egy-egy versenyt rendeztek Magyarországon, ebből úgy tűnik, köszönhetően a kaposvári önkormányzatnak is, ki tudnak törni - jegyezte meg.

Pálhegyi Zoltán versenyigazgató a versenyzők előtt álló kihívásokról elmondta, hogy a versenyszabályzatban húsz különböző feladat van, ezeket szokták kombinálni.

A reggeli hosszabb repülésre 3-5, délután 2-3 versenyszámot terveznek - fűzte hozzá.

Kitért rá, az egyik legegyszerűbb feladat az, amikor a ballonból egy kijelölt pont fölé kell repülni, s arra szalagot dobni. Aki a legpontosabban dob, az kapja a legtöbb pontot, a többin az ellenfelek teljesítményarányosan osztoznak.

hellovidek.hu

(Borítókép: pexels.com)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.