100 év 100 helyszín 100 koncert

facebook megosztás

Jubileumi koncertet tartott Nagykanizsán az evangélikus templomban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. A csoportot 1923-ban alapították, így a jeles évfordulót az ország 100 helyszínén tartott ingyenes fellépésekkel ünnepli a társulat.

A művészet a lelket ugyanúgy táplálja, mint a hitélet. A zenei kultúrára kifejezetten büszke evangélikus közösség ezért is nagy örömmel fogadta szerdán a Nemzeti Filharmonikus Zenekar műsorát.

- Ajándékkoncert a gyülekezetnek és azt hiszem a városnak is. 100 koncerthelyszínen lépnek fel, ebben az évben ünnepelve a jubileumukat. A visszajelzésekből és az előzetesen látható érdeklődésekből azt gondolom, hogy a városnak is egy ünnep ez, hogy itt láthatjuk őket, itt tisztelhetjük őket a templomunkban. Nekünk pedig egy külön nagy ajándék, hogy a templomunkat választották erre a célra - mondta Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

100 éve hozták létre az ország egyik vezető zenekarát, amely az évfordulót vidéki kamarahangversenyekkel ünnepli. Az egyébként 92 tagú együttes, a koncertsorozat részeként, kisebb csoportokban kedvenc és populárisabb művekkel lép a közönség elé.

- Büszkén mondom, hogy mindenki, aki ennek a zenekarnak a tagja, az örül ennek az eseménynek, örül, hogy megünnepeljük a 100. évfordulót és hát, hogy a következő 100-dikat meg tudjuk-e ünnepelni az nem tudom, de rengeteg tervünk van. Idén nagyon sok programunk lesz, ugye új fő-zeneigazgatónk van Vashegyi György személyében, aki szintén nagyon segíti a munkánkat az elképesztő szakmai tudásával. Mindenképpen ünnep nekünk ez az év - hangsúlyozta Papp Dániel hegedűművész.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar által képviselt zenei tudás szerda este elkápráztatta a kanizsai közönséget, amely örömmel fogadta az ajándékkoncertet.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.