Élj a szíved szerint!

facebook megosztás

Vasárnap lesz a szív világnapja. A Szívbetegekért Egyesület pénteken tartotta a világnap alkalmából szervezett rendezvényét, mely az Erzsébet téren kezdődött közös tornával, majd miután a résztvevők - köztük általános és középiskolás diákok - felengedték a lufikból formált szívet, a programok a HSMK-ban folytatódtak.

Rengetegen érkeztek piros pólókban reggel az Erzsébet térre, itt kezdődött a szív világnapja alkalmából szervezett rendezvény.

„Köszöntöm a kedves fiatalokat, a diákokat, akik Kanizsa szívét rajzolták ide elénk.” - mondta köszöntőjében Dénes Sándor, polgármester, aki arról beszélt, hogy a szív egészségének megőrzéséhez fontos a helyes táplálkozás és a mindennapos mozgás.

A testedzés a programból sem hiányzott, a résztvevők közösen tornáztak a város főterén.

Élj a szíved szerint! – ez a mottója a nagykanizsai A Szívbetegekért Egyesületnek. A szervezet elnöke kiemelte, hogy a szív védelméhez a stresszhelyzetek elkerülése is fontos.

– Mindig az legyen a cél, hogy a saját magunk egészsége, a saját életvitelünk legyen fontos számunkra. Mert bizony körülöttünk nehéz minden, akár a társadalomba való beilleszkedés, akár az iskolákban, akár a felnőttek között. Ezért nekem az az elvem és a mottóm, hogy mindenki először önmagára gondoljon, így megvédheti önmagát és egészségét – hangsúlyozta Hegedűs Györgyné elnök.

A szív- és érrendszeri betegségek a vezető halálokok között vannak Magyarországon. Éppen ezért dr. Kisjós Balázs, a Kanizsai Dorottya Kórház főorvosa is a rendezvény és az információhoz jutás lehetőségének fontosságát hangsúlyozta.

Balogh László szerint pedig a fiatalok megszólítása is elengedhetetlen.

–  Azért jók ezek az emlékeztető a napok - kicsit lehet, hogy túlzás a játékosság, viszont a mai gyerekek, diákok, fiatalok szeretik a performanszot, és ezért ilyen módon talán hatékonyabban tudnak kapcsolódni - mutatott rá a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója.

A rendezvényt szervező egyesületet a Család- és Gyermekjóléti központ is segíti.

– Látjuk azt az élni akarást, azt az életigenlést, az életörömöt, amit a szívbetegek hordoznak magukban. Most a szív világnapján pedig a gyerekek részvétele a megelőzést is szolgálja - ennél nagyobb prevenció nincsen - mondta Dr. Kaszás Gizella igazgató.

A résztvevők egy hatalmas szívet formáltak piros lufikból a város szívében, majd program a HSMK-ban folytatódott, ahol ismeretterjesztő előadások, kóstolók és bemutatók vártak minden érdeklődőt.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.