Séfekkel folytatódott az Én is a Keriből indultam sorozat
Az egykori diákok életútjukról meséltek az iskola jelenlegi tanulóinak.
A programot a kanizsai intézmény 160 éves évfordulója alkalmából szervezeték. A sorozat a múlt héten kezdődött, akkor egy divattervező volt a vendég, ezúttal pedig környékbeli neves konyhákból hívtak vissza egykori keriseket.
- Két séfet hívtunk meg, akik valamikor az iskolánk tanulói voltak. Úgy tűnik, a gyerekek érdeklődése megvan ahhoz, hogy lássák, milyen célokat tűzhetnek ki maguk elé, mit érhetnek el ezzel a végzettséggel, amit nálunk szereznek – mondta el Richterné László Erzsébet a Nagykanizsai SZC Thúry György Szakképző Iskolájának igazgatója.
A Kanizsa környéki neves szállodákban dolgozó séfek a kezdetekről és az akkori iskolarendszerről is beszéltek.
- Én szívem szerint egyből a szakmunkásra mentem szakácsnak, és akkor már csak két év volt a szakmunkásképzés. De nem volt mellette magyar, történelem… ilyesmi. Igazából csak a szakmunkással kapcsolatos dolgokra voltunk kihegyezve, élelmiszer és a többi, ami a szakmához kellett – fogalmazott Dianiska Dániel séf.
Balogh Gábor szerint 10-15 évvel ezelőtt az osztályuk 80-90 százaléka komolyan vette a tanulást és akarta a szakmát.
- Itt kezdődik a probléma, sokszor azt látom a tanulóknál, hogy van, akit nem is érdekel az egész. Jóformán csak az van benne, hogy járja ki az iskolát. Na most ez az út sajnos nem vezet sikertörténethez. Ebbe leginkább ti kelletek - vélekedett Balogh Gábor séf.
A jubileumi rendezvénysorozat jövő héten folytatódik.