Bán Mórral találkozhattak a kanizsaiak a városi könyvtárban

facebook megosztás

A Hunyadi-ciklus szerzőjével, a Bán Mór néven ismert Bán Jánossal találkozhattak az olvasók pénteken a Halis István Városi Könyvtárban. Az eseményen nemcsak az író műveibe, hanem munkájának részleteibe is betekinthettek az érdeklődők.

Az írót elsősorban történelmi témájú munkájáról, a Hunyadi-sorozatról ismerik az olvasók, azonban a fantasy és a sci-fi is közel áll hozzá. Bán János elmondta, a találkozókon főként a Hunyadi-sorozat iránt érdeklődnek a résztvevők, ő pedig mindig szívesen mesél annak hátteréről, kulisszatitkairól. Kiemelte, munkásságából ő maga is azokat a köteteket tartja a legkiemelkedőbbnek.

  • Azt hiszem, hogy önmagában az, hogy egy 14-15 kötetesnek ígérkező nagyregénysorozat egyetlen történelmi karakter életéről, az lehetőséget nyújt arra, hogy nagyon részletesen megismerjük magát a korszakot is. Minden részletüket megismerjük, az európai közeget, azt, hogy ebbe a közegbe a korabeli Magyar Királyság hogyan illeszkedik bele, milyen harcokat folytat, hogy mik motiválják a különböző szereplőket – fogalmazott Bán János író.


Olyan szereplőkkel is találkozunk a munkáiban, akikről a történelemkönyvekben nem olvashatunk – fogalmazott Bognár Csilla. A könyvtáros azt is elárulta, a kanizsai olvasók különösen kedvelik Bán János munkáit.

  • Egy kanizsai olvasónkat szerette volna a felesége meglepni a születésnapjára egy dedikált Bán Mór kötettel. Így kerültünk kapcsolatba az íróval, így próbáltuk felvenni vele a kapcsolatot, aki nagyon készséges volt ez ügyben, úgyhogy az olvasónk megkapta a születésnapjára a dedikált példányt. Megkérdeztük tőle, hogy eljönne-e, mivel elég népszerű a történelmi sorozata – árulta el Bognár Csilla, a Halis István Városi Könyvtár csoportvezetője. 

Bán János hozzátette, munkájával szeretné azt is megmutatni, hogy a történelem nem csupán száraz információkból áll, hiszen azt nem csak tudományos oldalról lehet megközelíteni. A témával bővebben foglalkozunk kulturális magazinműsorunk következő adásában.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.