A Resideo Kft. is számít a volt tungsramos dolgozókra

facebook megosztás

Mint azt Pécsi József ügyvezetőtől megtudtuk, a munkaerő-bővítést a cég növekvő termékpalettája és a fűtéstechnikai piacon történő terjeszkedése indokolja.

2018 óta működik Nagykanizsán a Honeywell bázisán létrejött Resideo Kft. A cég dolgozói gázkazánokhoz és fűtési rendszerekhez gyártanak alkatrészeket, például gáz- és vízszelepeket. Jelenleg hatszáz főt foglalkoztatnak, de a fejlesztések miatt folyamatosan keresnek új munkaerőt.

– Egy elég jelentős bővülés történt már az elmúlt évben is, 100 főt meghaladó növekedés volt a gyárban és a továbbiakban is számolunk növekedéssel. Az, hogy ez pontosan milyen ütemben fog megtörténni, az majd a fejlesztések függvénye lesz. Igen, tervezünk fejlesztéseket is, bővítjük azt a portfóliót, ami jelenleg Nagykanizsán elérhető, ebből is a gázszelepszegmens a legjelentősebb, hiszen a világban is elég sok változás van a fűtéstechnikai vonalon, új fűtéstechnikai megoldások kerülnek előtérbe – nyilatkozta Pécsi József, a Resideo Kft. ügyvezetője.

A Tungsram helyzetéről természetesen értesült a cég vezetősége. Már előfordult korábban is, hogy a nehéz helyzetben lévő gyár alkalmazottjai közül érdeklődtek a Resideo lehetőségeiről. Az összkép a munkavállalók és a munkáltató részéről is pozitív.

– Tungsramos kollégákkal kapcsolatban talán még azt érdemes megemlíteni, hogy jó néhányan megjelentek a mi kiválasztási napjainkon, egyelőre abszolút pozitív ezen kollégák vagy jövőbeni kollégák részéről a vélemény, hiszen ők majd több ütemben, júniusban fognak kikerülni a Tungsram állományaiból. Kicsit így előzetesen bizalmat kaptak a részünkről, és ezt nagyon méltányolták, majd amikor már ők elérhetőek lehetnek a piacról, akkor van egy hely, ahol tudják őket fogadni – tette hozzá Pécsi József.

Az érdeklődők telefonon, e-mailben vagy postai úton, önéletrajz leadásával jelentkezhetnek a cég hirdetéseire.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.