A századik vizsgázószámot ünnepelték a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban

facebook megosztás

Letette záróvizsgáját a századik víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakmérnök a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A képzés rendkívül sikeres, így a kerek vizsgázószámot meg is ünnepelték az intézményben.

Pénteken a záróvizsgák végén gyűltek össze a hallgatók és az oktatók, hogy megünnepeljék a jeles eseményt.

– Ez a képzés maga azért is különleges egyébként, mert az első olyan képzésünk volt, amely kifejezetten céges, piaci megkeresés alapján hívtunk életre, öt évvel ezelőtt. Azóta is töretlenül, levelező formában működik a képzés, évente 15-20 hallgató jelentkezik hozzánk – mondta el Kaszás Nikoletta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója.

A szakmában a századik vizsgázó Király-Bognár Tímea volt, aki már e területen dolgozik, de még tovább akarta képezni magát. 

– Számomra ez a képzés nagyon sok szakmai tapasztalatot nyújtott, új ismereteket szereztem, amikről eddig a gyakorlatomban nem hallhattam – mesélte Király-Bognár Tímea.

Szennyvíztelep-látogatás, több laborgyakorlat is szerepelt a képzésben – ezek mind-mind új ismeretanyagot adtak a már diplomás hallgatóknak. Szerintük és az egyetem vezetése szerint is érdemes ezt a szakot még tovább hirdetni, hiszen jelentős rá a piaci igény.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.