Egy magyar fiú és egy vietnámi lány szerelme

facebook megosztás

A nagykanizsai Sütő András az egyik főszereplője az első magyar-vietnámi koprodukcióban készülő filmnek. A Budapest, ahol a szerelem kezdődik című mozi egy szerelmi történetbe ágyazva mesél Magyarország és Vietnám közös történelméről és jelenéről.

2007-ben Nagykanizsán érettségizett Sütő András, ezt követően Budapestre költözött és azóta is szabadúszó színészként dolgozik. Már több mint 50 színházi bemutatója volt, és 10 különböző filmprodukcióban vett részt. Mint azt megtudtuk, a járványidőszak alatt is sűrű volt a szakmai élete, hiszen több filmes lehetőség is megtalálta, ezek közé tartozik a magyar-vietnámi alkotás főszerepe. András a filmben az 1974-es, múltbéli síkon a vietnámi főszereplő, Song Ha, akkor még egyetemista nagyapját játssza. A forgatásról mind a stáb, a kollégák, a helyszínek és a korabeli jelmezek tekintetében is pozitív élményként számolt be a színész Híradónknak. Több jelenetet még a későbbiekben rögzítenek Vietnámban. A tervek szerint 2022. február 14-én, Valentin-napon lesz a film magyarországi bemutatója.

– Októbertől november közepéig forgattunk a legnagyobb járványügyi óvintézkedések mellett. Maszkkal, kézfertőtlenítővel és természetesen a stáb állandó tesztelésével. A film két idősíkban játszódik, egyik része a múltban: a ’70-es évekbeli szocialista Magyarországon. A másik része a jelenlegi Magyarországon. A film a jelenben kezdődik. Egy fiatal vietnámi nő, Song Ha abból a célból érkezik Magyarországra, hogy felfedezze a családi gyökereit. Megismerkedik azonban egy magyar fiatalemberrel és ketten kutatják tovább a múltat. Így elevenedik meg a hetvenes évek – nyilatkozta Sütő András színész.

K.V.

(Borítókép: Sütő András/saját)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.