Már várják a csapatok jelentkezését

facebook megosztás

Várják a főzőcsapatok jelentkezését a dödöllefesztiválra. A kétnapos gasztro-kulturális kavalkádot szeptember 13-14-én már 16. alkalommal rendezik meg. A főzőverseny a fesztivál második napján, 10 és 16 óra között lesz. A nemzeti értéktárban is szereplő étek különböző variációinak az elkészítéséhez a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja biztosítja a szükséges mennyiségű krumplit, a verseny gasztronómiai fővédnökének Borda Attila mesterszakácsot kérték fel. A vállalkozó kedvűek augusztus 8-ig jelentkezhetnek a KonTuRplusz Egyesület e-mail-címén vagy személyesen a Tourinform Irodában (8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.).



A csapatok háza táján mindig jó a hangulat, már csak ezért is érdemes jelentkezni a versenyre (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

– Három-ötfős csapatokat várunk alapvetően, amelyek három kategóriában indulhatnak. Az elsőnél a dödöllét főételként kell elkészíteni, a másodiknál köretként, a harmadik kategória pedig a „Borkorcsolya – borajánlóval”. Ez a tavalyi kezdeményezésünk, és arról szól, hogy szeretnénk borászatokat népszerűsíteni. Ezért a főzőcsapatoktól is azt kérjük, hogy segítsék ezt a népszerűsítést és használják ki annak a lehetőségét, hogy borászatok lesznek itt a téren – fogalmazott Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

Felhívás és versenykiírás: LINK

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.