A vidék legjobb fehérbora
Évről évre jobb bort próbál készíteni Ábrahám János, akinek nedűje a vidék legjobb fehérbora címet kapta a miklósfai versenyen. Ahogyan arról a hét elején már hírt adtunk, a miklósfai kertbarátok tradicionális borversenyén 76 mintát vizsgált a zsűri, mely a minősítések mellett a falu és a vidék legjobb fehér-, illetve vörösbora címet is odaítélte. A Híradó elsőként a vidék legjobb fehérborát készítő gazdát kereste fel, a kategóriagyőztes nedűhöz olaszrizlinget és Irsai Olivért házasított a borász.
- Minden tudatos borkészítő ember próbál jó bort, jobb bort előállítani az előző évek tapasztalatát figyelembe véve. Minden iskolában, minden könyvben le van írva, hogy egy tudatos házasítással, odafigyeléssel, egy kis hozzáértéssel, vagy érzékszervi bírálattal – tehát saját magunk próbáljuk bírálni a borainkat – azért össze lehet állítani egy olyan házasítást, amely magasabb minőséget produkál - mondta Ábrahám János.