Életmód- vagy étrendváltással sokat tehetünk szívünk egészsége érdekében

facebook megosztás

A Szív világnapjához kapcsolódott a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház és a Halis István Városi Könyvtár csütörtöki egészségmegőrző rendezvénye. Az előadások során különböző szempontokból közelítették meg a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának okait és a lehetséges megelőzési módszereket.

Az előadásokat kezdetben a kórház betegei számára rendeztük meg az egészségügyi intézményben, majd azzal a céllal, hogy magasabb szintre emeljük az ismeretterjesztést, nyitottunk a lakosság felé – idézte a kezdeteket Brünner Szilveszter főigazgató.

  • Már negyedik alkalommal találkozunk önökkel itt a könyvtárban, és öröm számomra, hogy egyre többen leszünk. Kezdetben a sorok fele volt csak megtelve és most lassan tele lesz ez a társalgó. Azt gondolom, előbb-utóbb, ha esetleg továbbadnák önök is, miről is van szó, ismerőseiknek, barátaiknak, egy év múlva talán nem is lesz elég ez a terem az előadásoknak – fogalmazott Brünner Szilveszter, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató-főorvosa.


A laikus ember nem is gondolná, hogy életmód- vagy étrendváltással mennyit tehet a szíve egészségéért – mondta el Faricsné Hári Vera, a kórház vezető dietetikusa. Előadása a mediterrán étrendről szólt.

  • Ez az egyetlen olyan étrend, amire tényleg klinikai bizonyítékok vannak, hogy mind az egészség megtartásban, mind pedig a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében nagy szerepe van. És igenis ki tudjuk vele küszöbölni, hogy bármilyen egészségkárosodás kialakuljon – árulta el Faricsné Hári Vera.

A dietetikus hozzátette, az említett étrendet a mediterrán térségekben évszázadok óta alkalmazzák. A témával bővebben foglalkozunk TestTrend című magazinunk későbbi adásában. 

V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.