Országos kötélugró versenyt rendezett a Szand-Dia a Tungsram-csarnokban

facebook megosztás

Az Országos Kötélugró Diákolimpia döntőjét rendezték a hétvégén a Tungsram-csarnokban. A kétnapos eseményre 13 vármegyéből több mint 400-an érkeztek, köztük 12 kanizsai versenyzővel.

Az esemény az oktatásért felelős minisztérium és a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében valósult meg, és összesen 439 fiatal versenyzett. Zalából, a kanizsai sportolók mellett, Zalaegerszegről is több csapat érkezett. Tóthné Vágó Alexandra, a szandiások vezetőedzője elmondta, a megmérettetést komoly felkészülés előzte meg.

– A kötélugróinkkal egész évben edzünk. Heti 2-3 edzés van. Versenyszámokra készülünk, van nekik gyorsasági versenyszámuk és egy szabadon választott gyakorlat. Ezeket kell teljesíteni és így áll össze a verseny – mondta el Tóthné Vágó Alexandra.

A döntőn 12 kanizsai kötélugró vett részt, köztük a világbajnok Csermák Anna. A dél-zalai tehetség párosban és egyéniben is indult.

szandia

– Mi még nem versenyeztünk, mert mi csak délután kezdünk, viszont a többiek igen. Két kisebb lány már lement. Ők szerintem nagyon ügyesek voltak. Lett volna bennük több, de nem mehet minden jól egy nap, úgyhogy szerintem jó így – árulta el Csermák Anna kötélugró. 

Szilovics Fanni óvodáskorában kezdte a kötélugrást, és ez a verseny is nagy élmény volt számára.

–  Szerintem egyébként nagyon jól kezdődött el ez az egész verseny, nekem nagyon tetszik az egész hangulat, hogy ennyien vagyunk. Nagyon sokan jöttek el, jó érzés látni, hogy tényleg ilyen messziről ,meg nagyon sok helyről átjöttek hozzánk, illetve tényleg nagyon sokat készültünk erre, már hónapok óta erre gyakoroltunk. Reméljük meglesz az eredménye – fogalmazott Szilovics Fanni kötélugró. 

A hazai indulóktól megtudtuk, a legfőbb céljuk azt volt, hogy dobogós helyezést érjenek el. A verseny pontos eredményeit elolvashatják a Kanizsa Médiaház honlapján.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Szandia Ugrókötél OB

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.