Lezárták tanulmányaikat a PEN turizmusszakos hallgatói

facebook megosztás

A héten zajlanak a záróvizsgák a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. Ma a turizmus-vendéglátás szakirányon tanuló hallgatók adtak számot az elmúlt években megszerzett tudásukról.

A felsőoktatási szakképzésben, vagy alapszakon tanuló hallgatóknak a vizsgabizottság előtt a záródolgozatukat kellett megvédeniük, majd egy tételt kellett húzniuk valamelyik - a szakhoz kapcsolódó témakörben. A számonkérésben az elmúlt félévekben tanult tárgyak jelentős százaléka szerepelt. A hallgatók száma ezen a szakirányon stagnált az elmúlt években.

pen

- Sokan azért ma már több mindent csinálnak egyszerre, értem ezalatt, hogy a tanulmányaik mellett dolgoznak vagy bármilyen egyéb tevékenységet végeznek, esetleg párhuzamosan tanulnak, vagy tanfolyamra járnak. Úgyhogy egy kicsit hullámzó, hogy ki mikor végez, nem lehet általánosítani, de én azt gondolom, hogy aki odafigyel, rászánja az időt, ő időben tud végezni – mondta el Németh Kornél, a PEN Alkalmazott Gazdálkodástani Intézet egyetemi docense. 

A záródolgozat megírására általában egy féléve van a végzős hallgatóknak, akik a témát a konzulens tanárukkal közösen jelölték ki.

- A gyakorlati helyemről írtam a szakdolgozatomat, a kaposvári Hotel Dorottyáról. A vendégelégedettség és a preferenciavizsgálat volt a fő témám – árulta el Balázs Marcell, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ hallgatója. 

pen

Az elmúlt években számos új szak indult a PEN-en, amelyek a körforgásos gazdasághoz és a fenntarthatósághoz kapcsolódtak. A most oklevelet vagy diplomát szerző fiataloknak lehetőségük van folytatni a tanulmányaikat a kanizsai kampuszon, néhányan élnek is ezzel a lehetőséggel.

- Ami jobban érdekel, az a körforgásos és a fenntarthatósági része, ezért tovább is fogom folytatni a kutatásomat és a tanulmányaimat is a Pannon Egyetemen a körforgásos menedzsment szakon. Így efelé szeretnék elmenni, mert ez az, ami igazán érdekel - fogalmazott Jandzsó Alexa, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ hallgatója. 

Az egyetemi vizsgaidőszak június végéig tart a PEN-en. A diplomaátadó ünnepséget július 5-én rendezik.  

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.