Jótékony célt támogat kötetével Sabján Ferenc

facebook megosztás

Jótékony célra ajánlja fel „Csendes üzenet” című kötetének teljes bevételét K. Sabján Ferenc. A kanizsai költő a befolyt összegből a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkáját kívánja támogatni.

Az ünnepi könyvhéten, a Halis István Városi Könyvtárban mutatták be K. Sabján Ferenc hatodik kötetét. A Csendes üzenet című könyvben a költő több családi történetét érintő verse is olvasható. Az alkotó személyes okokból is döntött amellett, hogy támogatná a koraszülöttek egészségéért küzdő alapítványt. Mint megtudtuk a kívánt összeg kétharmada már megvan, még körülbelül nyolcvan kötetet szeretne eladni ahhoz, hogy elérje a célját. A bevételt személyesen adná át a csoport képviselőinek.  K. Sabján Ferenc szerint, ha egy kisbabán is tud segíteni ezzel a pénzzel, akkor már értelme volt a munkájának.

könyv

- A tudomány már olyan fejlett, hogy 60-70 dekával született kisbabákat is meg tudnak már menteni. Egy speciális szervezet, speciális mentőautóval rendelkeznek, már láttam is ezt a mentőt, többször járt itt Kanizsán is. Miután az unokámat érte, ami érte, úgy döntöttem, hogy a koraszülöttvédő szervezet számára ajánlom fel ezt az összeget. A zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban van a székhelyük, fel is vettük már velük a kapcsolatot, örömmel vették. Abban egyeztünk meg, hogyha összejön az összeg, akkor újra jelentkezni fogok náluk - mondta el K. Sabján Ferenc költő. 

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.