Átvette megbízólevelét Horváth Jácint, Nagykanizsa megválasztott polgármestere

facebook megosztás

Átvette megbízólevelét Horváth Jácint, Nagykanizsa megválasztott polgármestere. A ceremóniát ma tartották a Vasemberházban. Az eseményen a nemzetiségi önkormányzati képviselők is megkapták a következő öt évre szóló hivatalos felkérésüket.

9495 szavazatot kapott június 9-én Horváth Jácint, ami a voksok 47,8 százaléka volt, ezzel ő lett Nagykanizsa új polgármestere. A korábbi ciklusokban megszokottak szerint ma vehették volna át a megbízóleveleiket az önkormányzati képviselők is, erre azonban egy kifogás miatt ezúttal még várni kell.

– Horváth Jácintnak tudtuk átadni a megbízólevelet, s a nemzetiségi önkormányzatok megválasztott képviselőinek. E vonatkozásban június 10-én jogerős lett a választás, így átadhatók voltak a megbízólevelek. Az önkormányzati képviselők vonatkozásában még egy kicsit várnunk kell, ugyanis volt egy fellebbezés, aminek még folyamatban van az elbírálása. Az még nem jogerős, azzal még várni kell, jogerős az körülbelül másfél-két hét múlva lesz – mondta el Baumgartner Imre, Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság elnöke. 

éve

A testületben végül 8-6-1-es arány alakult ki, az Éljen VárosuNk! Egyesület többségével és polgármesterével. Mindezek után, Horváth Jácint az elmúlt öt évnél konstruktívabb hozzáállásra számít a bejutott kormánypárti képviselőktől és a Mi Hazánktól. Utóbbi párt 1 főt delegál a Vasemberházba októbertől.  

– Nyilván más lesz a helyzet, hiszen a polgármester személye a mi oldalunkon van, a közgyűlési többség szintén a mi oldalunkon van. Így gördülékenyebb munkára számítok, ugyanakkor azt is szeretném, ha mindenki véleménye el tudna hangozni a közgyűlésben és szeretném azt, ha konstruktívabban tudnánk dolgozni, mint ahogy az az elmúlt években történt. Nem rajtunk múlt szerintem eddig sem – fogalmazott Horváth Jácint, Nagykanizsa megválasztott polgármestere.

Horváth Jácinttal a szerdán megjelenő Kanizsa Újságban olvashatnak bővebb interjút. A nemzetiségek részéről a roma, a horvát és a német képviselők kapták meg ma megbízólevelüket.

A nemzetiségi képviselők a következők:

  • Horvát: Vargovics József Árpádné, Stejer Tünde, Somogyiné Hederics Szilvia, Pásztori Jánosné, Fekete Zsuzsánna
  • Roma: Teleki László, Váradi Istvánné, Bognár Ferenc, Biliczné Birkás Gizella, Kopár Antal
  • Német: Lancsák Eszter, Lancsák József Ferenc, Wittmann Károly

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

 

Polgármesteri és nemzeti-kisebbségi képviselők megbízásának ünnepélyes átadása

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.