A diákok munkái kapnak főszerepet a Hevesi-iskolában

facebook megosztás

Idén is a diákok munkáinak bemutatásával zárul a kiállítási szezon a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájában. A tárlatokon mintegy 350 alkotás látható.

A galériában minden évben tíz kiállítást rendeznek, ezek közül az utolsó a gyerekek egy év alatt készített munkáiból nyílik meg júniusban. Lengyák István galériavezető kiemelte, az iskolába mintegy 500-an járnak és ha mindenki csak egy rajzot vagy festményt készít havonta az órákon, foglalkozásokon, akkor is 5000 műből kell választaniuk a kiállítandó alkotásokat. A pedagógus hozzátette, emiatt nehéz a döntés, hiszen a bőség zavarával küzdenek, ám a lényeg, hogy a fiatalok alkossanak, egyúttal bemutatkozzanak a munkáikon keresztül.

hevesi

- Ilyenkor, amikor a felnőttek ezekkel találkoznak, akkor tulajdonképpen azt látják vissza a rajzokból, hogy a gyerek milyen környezetben él, milyen a társasága, hogyan érzi magát ebben a környezetben és mik azok a dolgok, amik foglalkoztatják. A rajzolásnak és a képzőművészeti technikáknak szinte minden oldala megérinti a gyerekeket és szinte minden oldalával próbálkoznak – árulta el Lengyák István, a Hevesi Sándor Általános Iskola galériavezetője. 

A galériában valamennyi osztály diákjainak kreativitását bemutatták, a képek között a családi pillanatok megörökítése mellett szerepet kaptak a mesék és filmek jelenetei és az iskolásokat érintő témák is. (00261) Horváth Regina például kedvenc állatát alkotta meg.

hevesi

- Igazából már régóta rajzolok, de sosem gondoltam komolyan, viszont amikor rajzolok, akkor el tudom engedni a fantáziámat és ez nagyon jó érzés - mondta el Horváth Regina, a Hevesi Sándor Általános Iskola tanulója. 

A kiállítás a „Csak ami szép, mindig azt. Mit álmodtál, az az igaz” címet kapta. A tanulói rajzokból, festményekből készült tárlat június 21-ig látogatható nyitvatartási időben a Hevesi-Iskolában.  

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.