Szentháromság vasárnapján elsőáldoztak a piarista diákok

facebook megosztás

Elsőáldozást tartottak vasárnap a piaristák a nagykanizsai Szent Imre-templomban. Az ünnepélyes szertartáson 27 diák járult első alkalommal az oltáriszentség elé.

Május utolsó vasárnapja több szempontból is ünnep a vallási közösségben, hiszen amellett, hogy immáron a katolikus egyház is hivatalosan ünnepli a gyermeknapot, ez a szentháromság vasárnapja is, valamint a gyerekek első találkozása a szentáldozással. Böszörményi Géza, az iskola igazgatója prédikációjában hangsúlyozta, a résztvevő gyerekeknek a hitélet szempontjából ez egy meghatározó élmény.

- A lényeg az, hogy most itt Jézussal találkoztok, akire már évek óta vártok. Ez a találkozás a lényeg és minden más ehhez képest másodlagos. Ez picit olyan mint, amikor először átölelünk valakit, akit nagyon szeretünk és ismerünk. Kicsit ilyen a szentáldozás is, egy személyes fizikai találkozás Jézus Krisztussal – mondta el Böszörményi Géza, a Piarista Iskola igazgatója. 

piarista

A 27 elsőáldozó diák folyamatosan gyakorolt az ünnepi eseményre a hittanórákon, valamint elsőáldozás előtt életében először gyónáson is részt vett. A többség otthon is igyekezett gyakorolni az áldozás menetét. 

- Elég sokat gyakoroltunk, sokszor átismételtük a leírtakat és otthon is nagyon sokat gyakoroltam anyukámmal – árulta el Varga Boldizsár, a Piarista Iskola diákja. 

A piarista tanulóknak minden héten részt kell venniük szent misén, ezen kívül naponta többször is imádkoznak.

- Minden reggel és minden este imádkozunk, akkor is, amikor eszünk és misére is szoktunk járni – fogalmazott Maresch Laura, a Piarista Iskola diákja. 

A szertartás a diákok áldozás utáni imájával zárult, majd ünnepi szentmise végén az elsőáldozók szülei áldást mondtak gyermekeikért.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.