Futballünnep Nagykanizsán: remek hangulat, bajnoki köszöntés és bronzérem

facebook megosztás

Győzött a Ferencváros II. ellen az FC Nagykanizsa, ezzel Gombos Zsolt csapata megszerezte az NB III. Dél-Nyugati csoportjának harmadik helyét. A pünkösdvasárnapi találkozó több szempontból is ünnepi volt, hiszen a meccs szünetében köszöntette a klub és a szurkolótábor a 1994-ben bajnoki címet szerző és NB I-be jutó Olajbányász tagjait.

Mintegy 600 néző és kiváló hangulat fogadta az Olajbányász-stadionban a csapatokat. A hazaiak számára komoly téttel bírt a meccs, hiszen győzelem esetén biztossá vált volna a bronzérem. Ennek ellenére a vendégek kezdték jobban a találkozót, az első percekben többet volt a labda a zöld-fehéreknél. A kezdőbe a bemelegítésnél megsérülő Fenyvesi helyére bekerülő Berényi Erik előtt adódott is egy komoly lehetőség, de Kálovits jól lépett ki a kapujából.

A hazaiak első komoly helyzete egy kontra végén adódott, akkor Kovalovszki hozta fel a labdát, ami a vendég védőktől került Szilágyi elé, a lövést viszont nagy bravúrral védte Tóth Zalán. Aztán a 38. percben, egy újabb védelmi megingás után, már az FTC kapusa sem tudott segíteni a vendégeken.

foci

A túlzott örömre azonban csaknem ráfizettek a hazaiak, hiszen rögtön a középkezdés után egyenlíthetett volna a Fradi, de Halmai lövését is védeni tudta Kálovits. A szünetig több helyzet nem adódott, 1-0-s állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.

A mérkőzés szünetében köszöntötték a 30 éves jubileumot ünneplő NB II-es bajnok játékosokat. Az Olajbányász majd napra pontosan három évtizede a Paks 5-0-s legyőzésével biztosította be az aranyérmet és a feljutást. Érdekesség, hogy Keszei Ferenc csapata a Zalaegerszeget előzte meg a másodosztályban.

A második félidőre érezhetően még bátrabban jött ki a Kanizsa, aminek hamar meg is lett az eredménye. A 48. minutumban Szabó Patrik végezte el a szögletet, amire jól érkezett Kovalovszki Máté. A csapatkapitánynak ez már a 11. gólja volt a szezonban. A második találat megfogta a vendégeket, amit kihasznált Gombos Zsolt együttese, egy újabb állított szituáció után.

3-0 után volt még pár lehetősége a Kanizsának, hogy még nagyobbá tegye a különbséget, ezek azonban kimaradtak. Bár sem Lőrincz, sem néhány perccel később Kondor nem sokat tévedett. Az utolsó 15 perc szép lassan csordogált a meccsen, amikor a Kanizsa újoncot avatott: a 88. percben beállt a saját nevelésű fiatal, Koller Norbert. Az FTC II. végül némileg kozmetikázott az eredményen, a 93. percben Manner adott pontos labdát Baginak, aki nem hibázott.

foci

A meccs után Gombos Zsolt elégedetten értékelt, mint mondta, főként a második félidőben azt látta viszont, amit gyakoroltak. A játékosai egy fontos pillanatban nyújtottak jó teljesítményt, ami szerinte mindenképpen pozitív.

– Megbeszéltük, hogy mit kellene csinálni és a második félidőre, 1-0-s vezetés után, jól jöttünk ki. Ott elég hamar sikerült két gólt rúgni, szerezni. Mind a három gólunk pontrúgásból, bedobásból volt. Erre készültünk, hogy ott verhetőek. Elégedett vagyok – fogalmazott Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

A zöld-fehérek oldaláról Korolovszky Gábor az első félidővel volt elégedett. A meccs további részében szerinte olyan hibákat követtek el, amit egy olyan rutinos csapat, mint a Nagykanizsa, megbüntet és kihasznál, eldöntve ezzel a 3 pont sorsát.

– A második félidőre azt kértem a játékosoktól a szünetben, hogy főleg az elején figyeljünk oda arra, hogy ne kapjunk gyorsan gólt, na ez nem jött össze…Szögletekkel, bedobásokkal, minden, ami nem a játékon belül van, azzal azért van problémánk bőven. Kétszer fejelnek meg, s ezzel igazából el is megy a meccs. Onnan már nyilván a Nagykanizsa jobban tudott érvényesülni, akkor is inkább kontrákkal. Azért mindenképpen meg kell dicsérnem a csapatomat, mert fiatal játékosok és nem adták fel, 3-0-nál sem, volt több lehetőségünk is – mondta el Korolovszky Gábor, a Ferencvárosi TC II. vezetőedzője. 

A meccs után a csapat hosszan ünnepelt az ultrákkal, volt is mit, hiszen az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, a piros-kékek megszerezték a harmadik helyet. Az érmeket vasárnap a Bonyhád-Majos elleni meccsen vehetik át a játékosok és a stábtagok.

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.