A Monarchia Operett művészei léptek színpadra a HSMK-ban

facebook megosztás

Dalok a pesti holdfényben címmel a Monarchia Operett hozta el Nagykanizsára Zerkovitz Béla dalait. Az örökzöld slágerek iránt még ma is óriási az érdeklődés, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a pénteki, kanizsai operettgála a HSMK-ban telt házas volt.

Több mint 1400 dalt hagyott az utókorra a slágergyárosnak is titulált szerző, Zerkovitz Béla. Ezek egy része ma is a legnépszerűbb melódiák közé tartozik. Annak idején a dalait a legkisebb kocsmákban is énekelték, fütyülték. Műveit nemcsak itthon, hanem Európa-szerte játszották nagy sikerrel a színházak.

operett

- Az az este címe, hogy „Dalok a pesti holdfényben”. Így ezekkel a Pestről is szóló slágerekkel, mint a „Van a Bajza utca a sarkán” … tehát a Pestről szóló dalokat fogjuk idehozni, mindezt Zerkovitz Béla tollaiból született dalokkal – mondta el Árvai Dániel, a Monarchia Operett operettművésze.

A műfaj hosszú évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvend, ebben a Monerchia Operett művészei is egyetértettek.

- Ez mind sláger. Szinte mindenki ismeri vagy valahonnan ismerős neki a dallam. Másrészt az örök témáról szól szinte majdnem mindegyik dal, a szerelemről természetesen – tudtuk meg Denk Viktória, a Monarchia Operett operettművésze.

A Monarchia Operett évek óta járja az országot ezzel az előadással és mint azt a művészek a Híradónak elmondták: a régi, ám el nem évülő slágerek kivétel nélkül, mindenhol nagy sikert aratnak.

operett

- Szerintem ez egy olyan téma, amivel mindenkit megérint, mindenki tud vele azonosulni. Mi is nagyon szeretjük énekelni ezeket a dalokat. Próbáljuk a közönségnek olyan nagy szeretettel átadni, - és úgy látjuk, a közönség is nagyon fogékony erre – próbáljuk őket is bevonni ebbe a kis pesti miliőbe - fogalmazott Gats Éva, a Monarchia Operett operettművésze.

A „Csókos asszony”, „Az egyiknek sikerül” vagy éppen a „Lehoznám néked a csillagokat” Zerkovitz-slágerek folyamatosan szerepelnek a Monarchia Operett előadásain. A művészekkel magazinműsorunkban bővebb beszélgetést is láthatnak nézőink.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.