Több településről látogattak el a nagykanizsai zsinagógába

facebook megosztás

A Zsidó Emlékhelyek Nagykanizsán elnevezésű programsorozatnak köszönhetően látogathattak el négy település lakói a nagykanizsai zsinagógába. A zsidó hitközség által szervezett, a holokauszt emléknapjához kapcsolódó programon számos érdekes információval gazdagodhattak az érdeklődők.

A programsorozat még márciusban indult, azóta havonta mindig új helyszínen folytatódik a séta. Vasárnap délután a szepetneki Települési Értéktár Bizottság együttműködésével jöhetett létre az esemény, amin sormási, szepetneki, eszteregnyei és bajcsai gyerekek, valamint felnőttek vehettek részt. Lévai Ibolya, a Nagykanizsai Zsidó Hitközség alelnöke előadásában számos olyan neves zsidó családot ismertetett meg az összegyűltekkel, akik sokat tettek hazájukért.

zsidó

- Az 1848-as szabadságharcban is aktívan részt vettek. A haza hívó szavára összegyűjtötték a hitközségi gyertyatartókat és egyéb ereklyéket, és felajánlották, ha a hazának szüksége van ilyen formában segítségre, akkor felajánlották azt – mondta el Lévai Ibolya, a Nagykanizsai Zsidó Hitközség alelnöke. 

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.