Közeledő bronzérem, Lőrincz tripla, kanizsai győzelem

facebook megosztás

Csapatkapitányként triplázott Lőrincz Bence, 4-2-re nyert a Fehérvár FC II. ellen az FC Nagykanizsa. Az első játékrész végén még döntetlenre álltak a felek, de a második félidő elején döntésre vitte a találkozót Gombos Zsolt együttese. Győzelmüknek köszönhetően a dél-zalaiak maradtak harmadikok a tabellán, négy ponttal megelőzve a Dunaföldvárt és öttel a Kaposvárt.

Két alapemberére sem számíthatott a vasárnapi bajnokin Gombos Zsolt, hiszen a csapatkapitány Kovalovszki Máté és Pintèr Dániel is begyűjtötte ötödik sárga lapját az előző fordulóban. A kapitányi karszalag így Lőrincz Bencére került, akit érezhetően fel is dobott a vezérszerep, hiszen már az első percekben két lehetősége volt. A Fehérvár főleg a széleken veszélyeztetett, leginkább Csepregi mozgott agilisan, de a helyzetét ő sem váltotta gólra. A kihagyott lehetőséget aztán megbüntette a Kanizsa. Szilágyi Adrián dobta oda magát egy veszett labdára, aminek szabadrúgás lett a jutalma.

A szemfüles gólpasszt Szabó Patrik adta a kanizsaiak házi gólkirályának. A fehérváriak azonban nem rogytak meg, a 43. percben az egyenlítés is összejött a vendégeknek. Akkor az NB I-es csapattól visszajátszó Simut adta be a labdát pontosan, majd Bence Szilárd rántotta le Kovács Patrikot. A büntető mögé a fehérváriak rutinos játékosa, Molnár Csaba állt, aki aztán nem hibázott, ezzel 1-1-el vonultak öltözőbe a csapatok. 

A szünetben kettőt cserélt Gombos Zsolt, beállt Kondor és Hajnal. A kettős változtatás, akárcsak Dunaföldváron, most is döntő faktor volt. Ugyan bátran kezdtek a fehérváriak, hiszen rögtön két szögletet is elvégezhettek, de gólt a Kanizsa szerzett.

foci

2-1 után nem engedett a szorításon a Kanizsa, és jött is hat perccel később a harmadik gól: akkor Szilágyi ugratta ki Lőrinczet, aki Polényi mellett lőtte el a labdát Rockov hálójába. Mindössze 3 perccel később Polényi és Kondor megint főszereplők lettek - egy rosszul hátratett labdára csapott le a kanizsai támadó, akit már csak ziccerben és szabálytalanul tudott megállítani a fehérváriak rutinos védője, amiért villant is a piros lap.

Emberelőnyben még egy gólt szerzett a Kanizsa: ezúttal a másik szünetben beálló játékos, Hajnal Gergely adta a gólpasszt Lőrincz Bencének. Lőrincznek ez már a 17. gólja volt a szezonban, amivel fellépett a Dél-nyugati csoport góllövőlistájának második helyére. 

4-1 után leült a meccs és a kényelmes tempót meg is büntette Kovács Patrik, aki az egykori utánpótlás válogatott, Gosztonyi Andrástól kapott jó labdát, majd 4-2-re kozmetikázta az eredményt. A hátrelévő szűk 15 percben több lehetősége is volt még a hazaiaknak, de azok kimaradtak, így 4-2 lett a végeredmény.

Gombos Zsolt szerint az első játékrészben volt néhány gyengébb egyéni teljesítmény a csapatában, a szünetben azonban sikerült rendezni a sorokat, ráadásul kulcspillanatokban tudtak gólokat szerezni. A kanizsai vezetőedző külön kiemelte a triplázó Lőrincz Bence teljesítményét, aki a gólok mellett is vezérként irányította a Kanizsát.

– Jó volt a második félidő és az is, hogy rá tudtuk rúgni a harmadik gólt. Aztán volt egy kiállítás a 65. perc körül. Utána nem igazán tetszett, hogy hátrafelé passzolgattunk. Az oké, hogy kihúzzuk az ellenfelet, de meg kell tanulni, hogy ilyenkor, ami a csövön kifér. Menni, csinálni, még még még. Főleg, hogyha emberelőnyben vagyunk. Azt sajnálom, hogy emberelőnyben kaptunk egy gólt. De összességében elégedett vagyok. Kiemelném a Lőrincz Bencét és nem csak azért, mert 3 gólt rúgott, hanem mert azt éreztem, hogy ezen a meccsen vezére volt a csapatnak – tudtuk meg Gombos Zsolttól, az FC Nagykanizsa vezetőedzőjétől. 

foci

Imrik László a második félidő első 15 percét sajnálta, hiszen az a rövidzárlat a Fehérvár meccsébe került. A vendég tréner ugyanakkor hozzátette: a Kanizsa elleni hozzáállásra lehet építeni a folytatásban.

– Jött az a rövidzárlat, nem tudom, hogy miért és milyen formában. De nyilván, a hazai csapatnál a rutinos játékosok eldöntötték a mérkőzést, akár góllal vagy gólpasszokkal. De azt tudom mondani, s ezt mondtam a srácoknak is, fogjuk meg azt pozitívumként, hogy a kiállítás után 1-1-re egalizáltuk a mérkőzést. Nekünk is voltak lehetőségeink, kijöttünk, nem álltunk vissza, hátra védekezni, hanem próbáltunk gólokat rúgni. A szenvedély – ezt kértem, hogy az utolsó percig kapaszkodjunk egymásba. Ez működött, kitették a szívüket-lelküket a pályára – mondta el Imrik László, a Fehérvár FC II. vezetőedzője. 

Lőrincz Bence egyszer már triplázott a szezonban, még augusztusban a Dunaújváros ellen ért el klasszikus mesterhármast a kanizsai támadó. A gólokra vasárnap is szükség lehet, hiszen az a Paks II. érkezik az Olajbányász-stadionba, amely csapat ellen legutóbb, gólgazdag meccsen, 6-4-re tudtak nyerni a dél-zalaiak.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.