A Roma Nemzetiségi Önkormányzat nem csak az ünnepekkor segít

facebook megosztás

Újabb karitatív akció várta a rászorulókat a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban. Ezúttal tartós élelmiszercsomagokat osztottak, míg húsvétkor mintegy 100 rászoruló kapott meleg ételt az intézményben.

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint az ANOSZTRU Országos Roma Egyesület több éve ápol jó viszonyt a Baptista Szeretetszolgálattal és a Béres Alapítvánnyal. A támogatásuknak köszönhetően hirdettek újra tartósélelmiszer-osztást a mai napra.

–  Azt gondolom, sőt biztos vagyok benne, nem lehet csak akkor osztani, amikor ünnepek vannak. Ha lehetőség van, a hétköznapokat is meg kell ragadni, hogy adjunk támogatást, segítséget azoknak, akik valahol rászorultak – nyilatkozta Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Teleki László ez alkalommal is hangsúlyozta: a támogató szervezetek nélkül nem sikerülne megvalósítani ezeket az akciókat. Mindemellett érdekes tendencia mutatkozik, ugyanis számukra eddig ismeretlen személyek is fordulnak hozzájuk segítségért.

– Most például egy olyan személlyel beszélgettem, – mielőtt ezt a riportot készítettük – aki egyébként egy étteremben háttérmunkát, kisegítőmunkát végez. De szüksége van arra, hogy egy ilyen tartós élelmiszercsomagot kapjon, mert egyébként a fizetéséből nem tudná megtenni, hogy ilyen élelmiszereket beszerezzen – tette hozzá Teleki László.

A nemzetiségi önkormányzat a továbbiakban is tervez hasonló támogatási akciókat. A működésükről, a lehetőségekről és a tapasztalatokról bővebben lesz szó a mai, Kibeszélő Extra magazinműsorunkban.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.