A divatos diétákról és valódi hatásaikról adott felvilágosítást a kórház vezető dietetikusa

facebook megosztás

É-trend, avagy napjaink népszerű diétái dietetikus szemmel. Ezt a címet viselte a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület soron következő, prevenciós előadása. A hétfői programon ismét telt ház volt.

Az egyesület folyamatosan a tagok és az érdeklődők felvetései, egészségügyi problémái alapján szervezi az előadásokat. A mostani, étkezéssel kapcsolatos problémakör egy sokakat érintő téma – mondta el elöljáróban Hegedűs Györgyné.

- Nagyon-nagyon nehéz rászoktatni az embereket arra, hogy normális étrendjük legyen, betartsák a dolgokat. Azokat a tapasztalatokat is látjuk, akik a kórházban vannak és rá vannak szorítva arra, hogy az étkezést, a dietetikus által előírt ételeket egyék. Még azok sem tartják be – fogalmazott Hegedűs Györgyné, a Szívbetegekért Egyesület elnöke. 

dietetikus

Napjainkban nagyon nehéz kiigazodni azon, hogy hogyan tudunk olyan táplálkozási szokásokat kialakítani, ami tényleg jó a szervezetünknek – mondta Faricsné Hári Vera, a Kanizsai Dorottya Kórház vezető dietetikusa.

- Ahogy terjed a közösségi média, az internethasználat fejlődik, most már „nagyon sokan értenek a táplálkozáshoz”. Mindenkinek van valami véleménye róla. Viszont nagyon sokszor mindenféle tudományos megközelítés nélkül mondják azt, hogy ez egy hatásos étrend. Ezért tartottam fontosnak, hogy azokat a népszerű étrendeket, diétákat – amik manapság előfordulnak – kicsit bemutassam szakmai oldalról. Akár nemzetközi, akár hazai kutatások alapján, hogy ezek tényleg mennyire hatásosak. Jót teszünk-e vele a szervezetünknek, vagy akár ártunk is vele – tette hozzá Faricsné Hári Vera, a Kanizsai Dorottya Kórház vezető dietetikusa.

A kórház vezető dietetikusa ötleteket is adott a hallgatóságnak, hogyan lehet kialakítani az étrendet, hogy az tényleg jó legyen, ne lépjenek fel hiányállapotok, ne lépjenek fel egyéb kedvezőtlen hatások a szervezetben. A témával kapcsolatban bővebben foglalkozunk későbbi magazinműsorunkban.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.