Gárdos Péter íróval találkozhattak az olvasók a könyvtárban

facebook megosztás

A nagy sikerű Hajnali láz című regény szerzője, Gárdos Péter vendégeskedett a Halis István Városi Könyvtárban pénteken. Az író-olvasó találkozón az alkotó Bognár Csillával beszélgetett, a legnépszerűbb munkái mellett a legújabbakra és azok mondanivalójára is kitértek.

A magyar irodalom népszerűsítését tartották szem előtt a városi könyvtárban, amikor Gárdos Pétert meghívták Kanizsára – árulta el Bognár Csilla. Az író legnépszerűbb munkája, a Hajnali láz 35 országban jelent meg és meg is filmesítették. A könyvtáros azt is elmondta, a szerző többi regénye ugyancsak kiemelkedő, hiszen minden történetébe a saját életét is belecsempészte.

Gárdos Péter

– A többi regényét is nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek, én mindegyiket olvastam. Mindegyik nagyon sodró lendületű, izgalmas. Van benne történelem, van benne egy kis krimi, és a legfontosabb az, hogy mindegyik regényében talán egy kicsit a saját élettörténetéből hoz valami újdonságot, egy kis kuriózumot, és ezáltal válnak olyanná a regények, amik nagyon szerethetővé teszik őket – mondta el Bognár Csilla, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa.

A Balázs Béla-díjas filmrendezőt, Gárdos Pétert íróként a szülei története ihlette meg először, azonban a szerző a későbbi munkáit sokkal kiemelkedőbbnek tartja, hiszen az évek során nagyon sokat fejlődött.

– Megtanultam írni, megtanultam regényt írni pontosabban. Forgatókönyveket 35 éve írok, de az egy teljesen más műfaj. Én azt hiszem, hogy esztétikai szempontból és prózaírói mesterségszempontból a legutolsó, a Semmelweis regény – nyilatkozta Gárdos Péter író.

Gárdos Péter hozzátette, filmrendezőként ugyan többször volt lehetősége a vetítések után beszélgetni a nézőkkel, de az olvasókkal való találkozásokat mindig sokkal személyesebbnek tartja.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.